Balıkları öncelikle aşılayalım, memleketin morali düzelsin
06 Mart 2021

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)
Yıldızlarınız kıskanılacak derecede olumlu bir döneme girdiğinizi işaret ediyor. Normalleşme ile birlikte işleriniz açılacak ve kazanç artacak. Ani ve uzun vadeli karar vermekten bir süre için kaçınmanız gerekiyor. Daha kimse uzun vade plan yapacak duruma değil. Uykularınız düzene girecek, bir süredir şikayetçi olduğunuz kulak çınlamaları ortadan kalkacak. Koç gibi Tesla’nın çakılmasına takılmayın kriz fırsattır.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)
Sevgi ilişkilerinde dalgalanmalar yaşanmıştı. İlkbaharla birlikte kara bulutlar dağılacak, eski güzel günlere döneceksiniz. Kimsenin hayatı dikensiz gül bahçesi değil. Dolunay’da parkta çekilen mutlu çift instalarına bakarak, biz neden böyle değiliz diye düşünmeyin. Onlar da 10 dakika sonra eve dönüyor ve Netflix’te ne seyredecekleri konusunda anlaşmazlığa düşüyor. Durduk yerde bir hediye alın sevdiğiniz insana, sihirli etkisini göreceksiniz. Yeter ki bir ayda 10 kilo vermenin sırrı benzeri bir kitap olmasın.

İKİZLER (22 Mayıs-21 Haziran)
Zeki ve yönetici olduğunuz için şirkette bir çok önemli işi size verecekler, bir terfi de bekliyor olabilir. Dış temaslar konusu sizden sorulacak. Kısa aralılarla çeşitli seyahatler yapıp toplantılara katılacaksınız. Bunlardan başarılar elde ederek döneceksiniz ve yıldızınız daha da parlayacak. Dikkat etmeniz gereken maske mesafe kuralını akıldan çıkarmamak. Burası Teksas değil, orada maskeleri de çıkardılar, siz onlara uymayın. Hayır Teksas’a uçmayacaksınız, daha kısa mesafeler düşünelim.

YENGEÇ (22 Haziran-22 Temmuz)
Retrolara bu kadar kafa yormayın  lütfen. Mars retrosu dendiğinde Mars gezegeni vitesi geriye takıp geri geri gitmiyor. Karmaşık konuyu şöyle özetleyelim, sizin tren istasyonda beklerken yandaki tren hareket eder ve siz kendi trenininiz geri geri gidiyor zannedersiniz ya; o tür bir olay. Gezegenlerin yakınlaşması sırasında olur. Her retro zararlı değildir, “tersi pis” dediğimiz tiplerin pamuk gibi olduğu dönemlere de vesile olabilir. Retrolara takanlar hayatta başka dertleri olmadığının farkına varıp mutlu olmayı denesin bir zahmet, bakın keyfinize…

ASLAN (23 Temmuz-23 Ağustos)
Koskoca bir aslan olarak evdeki kediye (felis domesticus) söz geçirememek sizi sinirlendiriyor. Kedim beni takmıyor diyorsunuz ve bunu değiştirmek için sürekli onunla ilgileniyorsunuz. Ey koca aslan, kediniz -fareyle oynar gibi sizinle oynarken- aslında hayat dersi veriyor. Siz de aynı taktiği uygulayın.  Bir süre onu hiç takmayın , bakın nasıl peşinizden koşacak. Uzun lafın kısası: Şu hayatta mesafe koymak en kuvvetli mıknatıstır.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)
Survivor dizisinde iletişim ödülünü kazanıp anne babalarının resmi karşısında hüngür hüngür ağlayan çocukları görünce kendi çocuklarınıza bakıp bizim kıymetimizi biliyorlar mı, bizi bu kadar seviyorlar mı soruları aklınızı kurcalıyor. Elbette seviyorlar, o şartlarda hayatta bir kere gördükleri eniştelerinden mesaj gelse ağlarlar. Her durumu kendi içinde değerlendirin;  siz onları ne kadar seviyorsanız onlar da sizi o kadar seviyor. Yarışmacıların peşinde ter döndükleri ödülü sizinkilere rahat koltuklarda izledikleri sırada ikram ederseniz tepkiyi göreceksiniz.

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)
Koç, İkizler, Terazi… Bu burçlar için kazanç kapıları açılıyor, bolluk bereket yıldızları parlıyor. Özellikle Dolunay’a yakın dönemlerde yapılacak anlaşmalar, gelecek yeni teklifler çok olumlu şekilde sonuçlanacak. Eğer yaş 35’i geçmişse ve patron konumundaysanız bir ortaklık teklifi söz konusu olabilir. Çerçevesi çok net çizilmemiş ortaklıklara girmeyin diye uyarıyoruz, çünkü denizler henüz tam durulmadı ve her gemiye bir kaptan lazım. Dümeni bırakmayın. Clubhouse konuşmalarında geçirdiğiniz süreyi de azaltın, hafiften kıskançlık bulutları geliyor.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)
Japonların çok kibar olduklarını ve “hayır” demediklerini duyduğunuzdan beri kredi çekmek için Japon ortaklı banka arıyorsunuz. Haberler iyi değil. Japonlar gerçekten çok kibardır ama aynı zamanda muazzam uyanıktır ve her işini sağlama almaya büyük özen gösterir. “Hayır” demiyorlar “Bu kredi talebini yerine getirmemiz biraz zor” diyorlar ki “Hayatta olmaz” anlamına geliyor. Japonlar’la pazarlık da zordur, pazarlık masasını kim yanında götürecek diye lafa girerler.

YAY (23 Kasım-21 Aralık)
Yay burcundan çok medyum çıkar. Medyumların da kendi aralarında bilgi paylaştığı platformlar var. Dünya çapında çok ünlü medyumların görüşlerini paylaştığı bir sanal toplantıda NASA’da görevli medyumlara Mars’ta ne aradıkları soruldu. İki cevap önce çıktı: Bir insanlar Dünya’ya Mars’tan geldiler ve aslına bakılacak olursa astronomik değil de arkeolojik bir çalışma söz konusu. İki, ABD uzaylılarla gerçekten işbirliği yapıyor ve uzaylıların Dünya ziyaretleri artık deşifre olmak üzere olduğu için bu çalışmalar Mars’ta kurulacak üslerde yürütülecek.

OĞLAK (22 Aralık-20 Ocak)
Oğlaklar, sağlam, sporcu, gözü pek, dürüst insanlardır. Gözümle gördüğüm şeyden korkmam diyenlerin başında Oğlak’lar gelir. Gel gör ki nazara inanırlar ve nazar değmesinden ödleri patlar. Nasılsın dediğinizde “İyiyim” demez Oğlak “Sorma” diye başlar sırt ağrısından girer arabanın motorunun devamlı su kaynattığından çıkar ve böyle talihsizliklerin hep onu bulduğundan yakınır. Bunları yüzde 90’ını nazar değmesin diye yapar. Sürekli yakınan bir arkadaşınız varsa “Sen Oğlak mısın” diye sorun evet derse “Ah yazık” diyeceğinize gülümsemeye başlarsınız.

KOVA (21 Ocak -18 Şubat)
Kova rahatlayacak. Ne zaman? 28 Mart itibarıyla. O tarihe kadar yıldız haritaları Bermuda Şeytan Üçgeni gibi. Endişeli olmaları buradan kaynaklanıyor. Bunun gereksiz bir endişe olduğunu söyleyelim, kazasız belasız geçecek bu dönem. Lakin Kovalar’ın sadece kafaları değil ruhları da analitik çalıştığı için bazen en kötü ihtimaller üzerinde takılı kalır ve vesveseye düşerler. Hiç gerek yok, kendinizi oyalayın, saati ters kola takarak beyninizi şaşırtın. 28 Mart sonrası ufkunuz de ruhunuz da çok ferahlayacak. Sıkın dişinizi….

BALIK (19 Şubat-20 Mart)

Pandemi kimseye yaramadı, Balık’lara hiç yaramadı. Evde kalmayı  akvaryumda yaşamak olarak algılıyorlar. Gözleri sürekli açık denizde ve akvaryum camına toslamak onlar için Covid dışında her türlü hastalığa davetiye çıkartmakla eşanlamlı. Uykuları bozuldu, mideleri bozuldu, kafaları bozuldu. Normalleşme sürecine en çok sevinenler onlar. Mavi bölgeleri ezbere sayabiliyorlar. Bilgisayarda harita açıp mavi bölgelere bakıyor, diğer taraftan konut kredilerini inceliyorsa Balık’tır.  İşin enteresanı “Erken gevşettik galiba” diyenler de onlar. Balıklara aşı önceliği tanınmalı, ülkenin morali düzelir, sosyal medyada kafa karıştıran ve kafası karışanların başında geliyorlar.