CHP’li Beykoz Belediyesine baskın, başkan gözaltında
27 Şubat 2025

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Toplam 21 kişinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, polis ekipleri Beykoz Belediyesi’nde arama yaptı. 

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçundan gözaltı kararı verildi. Öte yandan 17 şüpheli hakkında da “ihaleye fesat karıştırma” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım” suçlarından yakalama, gözaltı, arama ve el koyma talimatı verildi.

Talimat doğrultusunda; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in de aralarında yer aldığı 21 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 21 kişi, işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Yerleşkesi’ne götürüldü.

Beykoz Belediyesi’nde polis ablukası ve arama

Etrafı polis bariyerleriyle çevrilen Beykoz Belediye binasında sabahın erken saatlerinde başlayan arama ve el koyma işlemleri tamamlandı. Ekipler, belediyedeki bazı evrakları delil olarak torbalarla emniyete götürdü.

Belediyedeki rutin kamu hizmeti devam ederken, polis ekipleri ile partililerin belediye önündeki bekleyişleri sürüyor.

“Zaman ayarlı operasyon”

Operasyon sonrası açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Köseler’in, sabaha karşı 04.00 sıralarında çok sayıda polis tarafından evine yapılan baskınla gözaltına alındığını bildirdi. “Yeri yurdu belli, çağırıldığında ifade verecek, 65 yaşında bir Belediye Başkanına yapılan bu muamele zulüm zincirinin son halkasıdır” diyen Çelik, şunları kaydetti:

“Başkanımızın yanındayız. Avukatlarımız ve örgütümüzle süreci takip ediyoruz. Ekrem Başkanımızın Ankara’da tarihi bir konuşma yapacağı günde gece yarısı yapılan “zaman ayarlı” operasyon, yargı sopasıyla siyaseti dizayn etmeye çalışanların çaresizliğinden başka bir şey değildir.

Bu beyhude çabalarla Cumhuriyet Halk Partisini durduracağını sananlar büyük yanılgı içerisindeler. Ne yaparsanız yapın, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye’nin bir sonraki Cumhurbaşkanı olacaktır!”

İmamoğlu: Çağırsanız gelirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gözaltına alınan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in sabaha karşı evine yapılan polis baskınına tepki gösterdi. İmamoğlu, “Hakkındaki itham her neyse ifadeye çağrılsa koşa koşa gelecek bir belediye başkanına sabah 04:00’de ev baskını yapmak, kişisel bir hırs ve öfkenin yansımasından başka bir şey değildir” dedi.

Ekrem İmamoğlu, tepki gösterdiği gözaltıyla ilgili sosyal medya hesabından şöyle yazdı:

“Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler, sabah 04:00 sularında evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştır. Eşiyle uyurken evi basılan belediye başkanımız gözaltında. Hakkındaki itham her neyse ifadeye çağrılsa koşa koşa gelecek bir belediye başkanına sabah 04:00’de ev baskını yapmak, kişisel bir hırs ve öfkenin yansımasından başka bir şey değildir. Bu uygulamaların ülkemize ve milletimize kazandırdığı hiçbir şey yok.”

Özel: Sindirmeye çalışıyorlar, sinmeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Saray rejimi, yarattığı korku düzeninde herkesi sindirmeye, yıldırmaya çalışıyor olabilir ancak biz sinmeyeceğiz, biz yılmayacağız” dedi.

Özel, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“31 Mart yerel seçimlerinin ardından seçilmiş belediye başkanlarına yönelik başlatılan operasyonlar, milletin gözünden düşerek 20 yıl sonra elindeki yerel iktidarı kaybeden bir siyasi parti ve onun yöneticilerinin 22 yıllık merkezi iktidarlarını da ilk seçimde kaybedeceklerini bilmelerinin telaşındandır. 

Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler’in sabahın köründe gözaltına alınması, intikam aparatına dönüştürdüğünüz yargı eliyle milletin oyuyla, milletin tercihleriyle zıtlaşmaya yeltenmekten başka bir şey değildir. 

Herkes bilsin ki; 

Saray rejimi, yarattığı korku düzeninde herkesi sindirmeye, yıldırmaya çalışıyor olabilir ancak biz sinmeyeceğiz, biz yılmayacağız. 

Gücünü milletimizin iradesinden ve ilk Kurultayımız olan Sivas Kongresi’ndeki delegelerimizin kararlılığından alan partimiz ve tüm üyelerimiz bu korku düzenine, bu Saray rejimine boyun eğmeyecek, 86 milyon yurttaşımızın tamamı için ifade özgürlüğünü, demokrasiyi, özgürlükleri ve adaleti getirene kadar gece gündüz çalışacağız.”

ÇOK OKUNANLAR