Mecliste Merkez Bankası Başkanı Karahan’a protesto
06 Mayıs 2025

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda protesto edildi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “19 mart sivil darbedir. Kimsenin can, mal, namus güvenliği kalmamıştır” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapacak olan Merkez Bankası Başkanı Karahan sunumdan önce ‘19 Mart Darbesinin bedeli 57 milyar dolar’ yazılı dövizlerle karşılandı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “19 mart sivil darbedir. Kimsenin can, mal, namus güvenliği kalmamıştır” dedi. Fatih Karahan, Ağbaba’ya “konuşacağız” dedi.

Komisyon Başkanı AKP Samsun Milletvekili Mehmet Muş, toplantı başlamadan 10 dakika ara verdi.

Muhalefetten Merkez Bankası Başkanı Karahan’a protesto

CHP’li Veli Ağbaba “19 Mart darbesinde Türkiye tam 57 milyar dolar zarar etti. 19 Mart darbesi sadece Ekrem İmamoğlu’na yapılan darbe değildir. Sadece CHP’ye yapılan darbe değildir. Tüm fakire, fukaraya yapılmış darbedir. Yoksul kesimler bu darbenin bedelini ödemektedir” diye konuştu.

“Yoksullar gittikçe yoksullaşmaktadır” diyen Ağbaba, şunları söyledi: “19 Mart darbesi, demokrasiye vurulmuş darbedir. Yargı eliyle sivil darbe yapılmıştır. Böyle devam ederse ülke ekonomisi çökmeye devam edecektir. Hiç kimsenin diploması garanti altında değildir” ifadelerini kullandı.

Ağbaba şunları söyledi: “5 euro, AB’nin en küçük banknotu, Türkiye’nin en büyük banknotu olan 200 liradan daha büyüktür. Bir ülkenin itibarı parasıdır, pasaportudur. 200 TL para birimimizle bir kilo kemik alınamıyor. İki yıldır verilen emeklerin hepsi çöp oldu.”

ÇOK OKUNANLAR