Geri adım: Kanada ABD’li teknoloji şirketlerine vergiyi kaldırdı
30 Haziran 2025

Kanada, ABD’li teknoloji şirketlerine yönelik dijital hizmet vergisini geri çektiğini açıkladı.

Kanada Maliye Bakanlığı, bu adımın ABD ile ticaret müzakerelerini ilerletmek amacıyla atıldığını belirtti.

Açıklama, ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret görüşmelerini sonlandırmasından birkaç gün sonra, 29 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi

Yeni görüşmeler için 21 Temmuz tarihine işaret edildi

Kanada Maliye Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Kanada Başbakanı Mark Carney ile Trump, 21 Temmuz 2025 tarihine kadar bir anlaşmaya varmak amacıyla ticaret müzakerelerine yeniden başlayacaklar.

“Açık bir saldırı” söylemi

Trump Cuma günü, ABD’li teknoloji şirketlerini hedef alan söz konusu vergi nedeniyle Kanada ile ticaret görüşmelerini aniden sonlandırmış ve bunu “açık bir saldırı” olarak nitelendirmişti. Trump, önümüzdeki hafta içinde Kanada mallarına yeni bir gümrük tarifesi uygulayacağını da açıklamıştı.

 

 

ÇOK OKUNANLAR