Yalova’dan Yunanistan’a gitmek için ‘Graywolf’ isimli teknesiyle denize açılan iş insanı Halit Yukay (43), kayboldu. Sahil Güvenlik ekipleri, Balıkesir’in Marmara Adası açıklarında tekneyi parçalanmış ve yarı batık halde buldu. Yukay için arama- kurtarma çalışması başlatıldı.
Yalova’da denizcilik işleriyle meşgul, tekne alım satım şirketi bulunan iş insanı Halit Yukay, Bozcaada’ya gitmek üzere kendisine ait Graywolf isimli tekne ile denize açıldı. Ancak bir süre sonra kendisiyle irtibat koptu. Yakınları kendisine ulaşamayınca Sahil Güvenlik dahil her yere kayıp ihbarlarında bulundu.
Arama çalışmalarına başlayan ekipler tekneyi Marmara Adası açıklarında parçalanmış ve yarı batık halde buldu. Yukay’a ulaşamayan ekipler, arama- kurtarma çalışması başlattı.
Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, 4 Ağustos’ta 23.40 sıralarında Acil Çağrı Merkezi’ne, Halit Yukay’ın (43) “Graywolf” adlı özel teknesiyle Yalova’dan Bozcaada’ya gitmek için hareket ettiğini ancak kendisinden haber alınamadığına yönelik ihbar geldiği belirtildi.
Bunun üzerine Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ekiplerinin bölgeye yönlendirildiği aktarılan açıklamada, şöyle devam edildi:
“5 Ağustos Salı günü saat 14.30 sularında Kapıdağ Yarımadası Turanköy açıklarında seyir icra etmekte olan ticari bir geminin personeli tarafından deniz yüzeyinde yarı batık durumda parçalarının görüldüğü ihbar edilmiş, olay mevkisine sahil güvenlik unsurları sevk edilmiştir. Görevlendirilen unsurların bölgeye intikal etmesine müteakip kazazedenin tespitine yönelik yarı batık tekne içerisinde dalış timi tarafından arama yapılmış fakat herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Gün boyunca, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 helikopter, 1 dalış timi, 7 yüzer unsurla arama kurtarma faaliyeti devam etmiştir.”
Açıklamada, olaya ilişkin adli tahkikatın Marmara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü kaydedildi.