Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın yaklaşık 5 aydır süren tutukluluğuna itiraz edildi. Avukatı Hüseyin Ersöz, mahkemeye sundukları dilekçede, Ahmet Özer’in tahliye kararına ve Anayasa Mahkemesi’nin Hüda Kaya hakkında verdiği “özgürlük hakkı ihlali” kararına dikkat çekti.
Resul Emrah Şahan’ın tutukluluğuna itiraz edildi. Avukatı Hüseyin Ersöz, kamuoyunda “Kent Uzlaşısı Soruşturması” olarak bilinen dosyada yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunan Şahan’ın tahliyesi için Sulh Ceza Hâkimliği’ne dilekçe sunduklarını duyurdu.
Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu hafta yapılacak olan 5. tutukluluk incelemesi öncesi mahkemeye bir tahliye talebi ilettiklerini açıkladı.
Dilekçede, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında aynı soruşturma kapsamında verilen tahliye kararı ile Anayasa Mahkemesi’nin Hüda Kaya hakkında verdiği “özgürlük hakkı ihlali” kararına atıf yapıldı.
Resul Emrah Şahan hakkında tutuklama kararının HTS kayıtları ve gizli tanık beyanlarına dayandığını belirten Ersöz, söz konusu delillerin tek başına tutuklama için yeterli sayılamayacağının Anayasa Mahkemesi kararlarında açıkça ifade edildiğini kaydetti.
Ayrıca dosyada bulunan kısıtlama kararı nedeniyle delillere erişim sağlanamadan verilen tutuklama kararının da, AYM ve AİHM içtihatları çerçevesinde özgürlük hakkının ihlali niteliği taşıdığı dilekçede vurgulandı.