AKP’den tuhaf sansür teklifi: Holokost filmleri yasaklansın
10 Ekim 2025

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Holokost olarak anılan Yahudi soykırımı ile ilgili filmlerin sürekli televizyonlarda gösterildiğini öne sürerek bu filmlerin Türkiye’de yasaklanması gerektiğini söyledi.

Zengin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuştu.

Bugüne kadar Holokost ile ilgili 182 film ve 116 belgesel çekildiğini belirten Zengin, “Sizlerin de evinizde otururken rastladığınızı düşünüyorum. Evinizde televizyonunuzun düğmesine basıyorsunuz. Sabah, öğle, akşam Holokost’la alakalı bir film görüyorsunuz, bütün kanallarda bu var. Adını vermeyeceğim, pek çok platform var. Bu platformların hepsinde de bu filmler gösterilmeye devam ediyor” dedi.

Zengin, şöyle konuştu:

“Filistin’de, Gazze’de İsrail’in yaptığı soykırım bitene kadar bu filmlerin gösterilmesini Türkiye’de yasaklamak gerektiğini düşünüyorum, bu filmler gösterilmemeli. Dünyaya bir taraftan soykırım yapıp bir taraftan da Holokost’la alakalı ısrarla bu filmlerin gösterilmesine devam edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.”

ÇOK OKUNANLAR