Sakın Trump’ı dinleyip çamaşır suyu içmeye kalkmayın
24 Nisan 2020

İnsan yüzyıl düşünse aklına gelmez ama artık şu cümleyi yazmak gereken günlerden geçiyoruz: “Sakın ha Amerikan Başkanı’nın sözlerini dinleyip çamaşır suyu veya başka bir dezenfektanı içmeye ya da vücudunuza enjekte etmeye kalkmayın. Ölebilirsiniz.”

İnsanı böyle aptalca bir konuda cümle yazmak bırakan şey, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın dün akşam Beyaz Saray’daki basın toplantısında söyledikleri.

Trump, mor ötesi ışınların ve dezenfektanların virüsü öldürdüğünü öğrenmiş, aynı şeyin vücudun içinde de yapabileceğimizi düşünüyor. Mor ötesi ışınların deriden içeri girdiğini sanıyor, “Mesela çok kuvvetli bir kaynaktan gelen ışınlar”ın üst ve alt solunum yollarındaki virüsleri öldüreceğini iddia ediyor.

Bir başka iddiası da, çamaşır suyu dahil bir “dezenfektanı vücudumuza enjekte edip virüsü öldürsek” cümlesinde gizli.

İnsan donup kalıyor. Nasıl donmasın ki, bu seviyede bir aptallığa ve cehalete her zaman rastlanmıyor. Bu aptallığı ve cehaleti sergileyen insanın ABD’nin başkanı olması, dünyanın en güçlü siyasetçisi olması ve elinin altında nükleer füzeleri ateşleyecek bir düğmenin bulunması, aptallık ve cehaletin bize neler yapabileceğini de gösteriyor.

Sahiden geriye söyleyecek bir şey kalmıyor. 

Bu Trump, bu yılın Kasım ayında ikinci kez 4 yıllığına seçilmek için seçime katılacak. Bakalım seçilecek mi? Onu seçenlere ne isim vereceğiz?