Köşe yazarları bugün ne yazdı?
23 Haziran 2020

Hürriyet’te Sedat Ergin, ölümünün beşinci yılında Demirel’i, Mehmet Ali Bayar’ın bir makalesiyle anmış. Abdülkadir Selvi’ye göre bakanlar 2 yılı tamamlayıp emeklilik hakkı kazanınca kabine değişikliği gündeme gelebilir. Hande Fırat, Mısır’ın darbeci lideri Sisi’ye veryansın etmiş.

Sabah’ta Burhanettin Duran, Libya’daki Sirte-Cufra düğümünü anlatmış. Hasan Basri Yalçın, Libya’da çözümün yakın olmadığı kanısında. Okan Müderrisoğlu, Ali Babacan ile Berat Albayrak’ın ekonomi yönetimlerini kıyaslamış, tercihi Albayrak.

Milliyet’te Nihat Ali Özcan Libya yazmış.

Cumhuriyet’te Orhan Bursalı’nın yerli aşı ile ilgili yazdıkları çok çarpıcı. Erdal Sağlam, Merkez Bankası’ndan bir faiz indirimi daha bekliyor.

Sözcü’de Serpil Yılmaz, Ümit Boyner’le konuşmuş.

Yeni Şafak’ta Ali Saydam, Galatasaray aleyhine son anda verilen penaltının arka planından şüphelenmiş.

Karar’da Ahmet Taşgetiren’in Ayasofya yazısı çok ilginç. Taha Akyol bürokrasideki bozulmayı yorumlamış. İbrahim Kiras‘ın “Yerli, milli ve Islami” yazısı ilgi çekici.

YetkinReport’ta Murat Yetkin, John Bolton’ın kitabından Halkbank bölümlerine bakmış.

T24’te Mehmet Yılmaz, polis eliyle vesayet rejimi kurulmakta olduğu görüşünde. Mehmet Tezkan, baro başkanlarına gösterilen sert tepkinin arka planına bakmış.

Habertürk’te Fatih Altaylı, İzmir Belediyesiyle ilgili başlayan tartışmadan fena halde işkillenmiş. Muharrem Sarıkaya, Meclis Başkanlığı adaylığından çekilen Binali Yıldırım’la konuşmuş, Yıldırım’ın bir hayli kırgın olduğu anlaşılıyor. Abdurrahman Yıldırım, borsaya bugünlerde yaşanan hücumun arka planına bakmış. Gökhan Şen de borsaya giren küçük yatırımcıyı korumaktan söz ediyor.