Köşe yazarları bugün ne yazdı?
01 Temmuz 2020

Hürriyet’te Sedat Ergin, salgınla mücadelede girilen kısır döngüyü yazmış. Abdülkadir Selvi, Z Kuşağını tanımaya çalışmış ama…

Sabah’ta Mehmet Barlas, dede olan Tayyip Erdoğan’ı kutlamış. Melih Altınok ise doğrudan baba olan Berat Albayrak’ı ve onun kardeşi Serhat Albayrak’ı kutlamayı tercih etmiş. Dilek Güngör, Türkiye Varlık Fonu’nun Türk Telekom, Kardemir ve Şekerbank’ı da alması gerektiğini söylemiş.

Milliyet’te Verda Özer, korona sonrasının yeni dünyasını aramaya devam ediyor. Didem Tümer, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ile konuşmuş, Kaymakçı’nın AB mesajları çok ilgi çekici.

Cumhuriyet’te Erinç Yeldan, “Evden çalışmak ne kadar mümkün” sorusuna cevap aramış.

Sözcü’de Saygı Öztürk, Ayasofya için geçmiş Danıştay kararlarını hatırlatmış. Deniz Zeyrek, Turizm Bakanı Ersoy ile konuşmuş.

Yeni Şafak’ta Mehmet Acet baro yasasına karşı dile getirilen endişelerin yersiz olduğunu söylüyor.

Karar’da Taha Akyol, Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Şehir Üniversitesi’nin kapatılması hakkında yazanların bazıları.

T24’te Mehmet Yılmaz, Tayyip Erdoğan’ın bir gün internette unutulma hakkını talep edip etmeyeceğini merak etmiş. Fikret Bila, iktidarın son dönemde yaptığı üç ayrı hamleyle toplumsal muhalefeti canlandırdığını yazmış. Barış Soydan çok ilginç bir piyasaya, resim ve sanat piyasasına bakmış, buradaki fiyat düşüşlerini ele almış.

YetkinReport’ta Murat Yetkin, “İktisatçı değilim ama ekonomide gidiş iyiye değil” diye yazmış ve bu görüşünü ayrıntılandırmış. Reha Bilge, Almanya’nın Avrupa Birliği dönem başkanı olmasını değerlendirmiş.

Habertürk’te Muharrem Sarıkaya, bugünden itibaren bazı salgın önlemlerinin daha gevşetileceğini hatırlatmış, bunun rakamlara yansımasından duyduğu endişeyi yazmış. Abdurrahman Yıldırım, ithalattaki artışa ve ithal kalemleri içinde altındaki artışa dikkat çekmiş. Oray Eğin, Amerikan sosyal medyasındaki komplo teorilerini anlatmış. Muhsin Kızılkaya‘nın edebi yazıları çok keyifli, bu sefer şair Sezai Karakoç’tan girmiş, arada Hollywood’un meşhur oyuncusu Judy Garland’a uğramış ve çay içmenin faziletlerine kadar ulaşmış.