Salgın rakamları bozuluyor – AB’ye giriş yasağı uzayacak – İsmail Saymaz evlendi
17 Ağustos 2020

SALGIN

Eğitim Bakanı: Maske takın ki okulu açalım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından açıklama yaptı: “Yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlayabilmemiz sizin elinizde. Gece gündüz çalışıyoruz. Teneffüste oynanacak temassız oyunlar bile hazır. Detaylara bu kadar titizlikle hazırlandığımız bu süreçte hâlâ maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor…”

Gelinlere karantina engeli

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, iki gelin adayının tedbirsizlik sonucunda bir başka düğünde koronavirüse yakalandığını duyurdu. İki gelin adayı izolasyonda olduğu için kendi düğünlerine katılamayacak.

Avrupa’ya giriş yasağı kalkmayabilir

Korona salgını sonrasında Avrupa Birliği’nin Türkiye vatandaşlarına yönelşik giriş yasağının 31 Ağustosta da kalkmayabileceği söyleniyor. AB ülkeleri ve İsviçre’nin Türkiye’deki konsoloslukları, giriş yasağı devam ettiği için Türklere Şengen vizesi vermeyi de durdurdu. AB ülkelerine ancak çok zorunlu seyahatler yapılabiliyor.

Muhittin Böcek korona pozitif

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek, korona virüsü testi sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Muhittin Böcek, durumunun iyi moralinin de yüksek olduğunu söyledi.

Rusya en geç 1 aya aşıyı sivillere uygulayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in söylediği Kovid-19 aşısının sivil halka en geç 1 ay içinde uygulanacağı açıklandı. Rusya’nın aşıya gereken bütün güvenlik testlerini tamamlamadan onay verdiği ortaya çıkmıştı.

TTB: Sağlıkçılar tükeniyor 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kovid-19 izleme kurulu, 5. ay değerlendirme raporunda benimsenen salgın stratejisinin başarılı olmadığının altını çizdi, “Salgın kontrol altına alınamıyor, sağlıkçılar tükeniyor!” görüşünü savundu.

SİYASET

Biden tartışması sürüyor

ABD Başkan adayı Joe Biden’ın yedi ay önceki sözleri üzerinden başlayan tartışma devam ediyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Biden’in “Erdoğan’a karşı muhalefeti destekleyeceğiz” sözlerine, “Hiçbir emperyal gücün gölgesini kabul etmiyoruz” yanıtını verdi.

Bahçeli’ya göre Biden’ınki alçak plan

MHP lideri Bahçeli, Biden için “Bu şahsın Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, egemenlik haklarına, milli iradenin takdir ve tercihine saldırısı ancak düşmanlık olarak değerlendirilecektir. Erdoğan’ı devirmeyi hedeflemesi, bunu darbeyle değil de muhalefeti destekleyip seçim yoluyla yapılması gerektiğine vurgu yapması alçak bir plandır” dedi.

Erdoğan’dan Ayder’de yıkım vaadi 

Rize’de Ayder Yaylası’nda incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”2022’nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder Yaylası’ndaki kaçak yapıların da yıkılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder Yaylası’ndaki incelemelerinin ardından yapımı süren Rize-Artvin Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Davutoğlu: Kanal İstanbul ihanetlerin en acılarından

Partisinin İstanbul 1’inci Olağan Kongresi’nde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘İstanbul’a ihanet ettik’ sözünü hatırlatarak, “İhanetlerin en acılarında biri Kanal İstanbul projesidir” dedi. ABD başkan adayı Joe Biden’ın Türkiye hakkındaki sözlerine de değinen Davutoğlu, “Biden’ın aptalca yorumlarını Türkiye’de bir Allah’ın kulu ciddiye almaz” ifadelerini kullandı.

DIŞ HABERLER

Türkiye Doğu Akdeniz’de yeni Navtex ilan etti!

Türkiye, Yavuz sondaj gemisinin Kıbrıs açıklarında yürüteceği çalışmalar için yeni Navtex ilan etti. Navtex 18 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak.

TÜRKİYE

İsmail Saymaz-Şeyda Sayar evlendi

Gazeteci İsmail Saymaz ile nişanlısı Şeyda Sayar’ın salgın döneminde iki kez ertelenen düğünü dün akşam yapıldı ve ikili dünya evine girdi. İstanbul’da Hilton Oteli’nde yapılan düğüne çiftin çok sayıda yakını ve arkadaşı katıldı.

Arazi kavgası kanlı bitti

Ordu’nun İkizce ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Şavşat’ta HES’e karşı 28 köy birleşti

Artvin’in Şavşat ilçesinde 28 köyün içme ve sulama suyunun karşılandığı alanda eski Artvin Valisi Selahattin Akyurt’a ait şirket tarafından kurulmaya çalışılan Hanlı HES’e karşı, 28 köy biraraya geldi. Köylüler, ÇED raporunun iptal edilmesini istiyor.

EKONOMİ

Sahte kimlikle araç satışından noter sorumlu

Yıllardır hayalini kurduğu aracı satın aldıktan sonra aracın çalıntı olduğunun ortaya çıkmasıyla kahrolan vatandaş soluğu mahkemede aldı. Tam 10 senedir süren davaya son noktayı koyan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, sahte kimlikle araç satılmasında noteri kusurlu buldu. Zararı noter ödeyecek.

Antalya’ya 15 günde 325 bin turist

Antalya’ya hafta sonu hava yoluyla 72 bin 479 turist geldi. Dün havalimanı dış hatlara inen turist sayısı 126 uçakta 29 bin 479 oldu. Rus turistlerin başı çektiği rakamlarda Rusya’yı Ukrayna, Almanya ve İngiltere izledi. 1-15 Ağustos tarihleri arasında kenti 325 bin turist ziyaret etti.

DÜNYA

Trump’tan İran’a tehdit

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik 18 Ekim’de süresi dolacak olan silah ambargosunu kalıcı hale getirmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sundukları karar tasarısının reddedilmesine tepki göstererek, gelecek hafta İran’a yeni yaptırımlar getireceklerini açıkladı.

Trump’ın kardeşi Robert hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın küçük kardeşi Robert Trump (72), New York’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Robert Trump, kardeşi Donald Trump’a verdiği destekle de biliniyordu.

ABD’den casusluğa karşı UFO gözlem birimi 

Pentagon, Amerikan Donanması bünyesinde faaliyet gösterecek olan UFO gözlem biriminin resmen kurulduğunu duyurdu. Birimin öncelikli amacı Amerikan hava sahasını casusluk faaliyetlerine karşı korumak.

TikTok yıldızlarına ‘uygunsuz’ video hapsi

Mısır’da 5 genç kadın Tiktok paylaşımları dolayısıyla hapse atıldı. İnsan hakları grupları, yetkililere “Aile değerlerini ihlal eden videolar” koydukları gerekçesiyle hapse atılan Tiktok kullanıcısı genç kadınları serbest bırakma çağrıları yapıyor.

SPOR

Beşiktaş-PAOK eşleşmesi futbolu aştı

Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda 25 Ağustos Salı günü Beşiktaş ile karşılaşacak olan Yunanistan’ın PAOK Kulübünün başkan Ivan Savvidis, “Beşiktaş maçı, bu takımın hedefleri için çok büyük önemi olan bir maç ve günümüzde yaşananları göz önüne aldığımızda, önemi daha da büyüyor. Politika başka, futbol başka ancak o gün şunu hatırlamalısınız; PAOK, tüm Yunanistan’ı temsil ediyor” açıklamasını yaptı.

MAGAZİN

Amber Heard Bodrum hayranı

Dünyaca ünlü oyuncu Johnny Depp’ten olaylı bir şekilde boşandıktan sonra iftira davasında da eski eşiyle karşı karşıya gelen Amber Heard, tatil için Bodrum’u tercih etti. Güzel oyuncu Bodrum’dan sonra rotasını İstanbul’a çevirdi. İstanbul’un tarihi yerlerini gezen Amber Heard, tek tek camileri ziyaret etti. Amber Heard, “Bu muhteşem şehre daha fazla aşık olamazdım” dedi.