Trump’a bir cinsel taciz suçlaması daha
17 Eylül 2020

Amerikan Başkanı Donald Trump aleyhinde çok sayıda taciz suçlaması, hatta açılmış davalar var. 2016’dan beri çok sayıda kadın ortaya çıktı ve Donald Trump’ı kendilerine cinsel saldırıda bulunmakla ve tecavüzle suçladı.

Şimdi onlara bir yenisi daha ekleniyor. İngiliz The Guardian gazetesine konuşan eski model Amy Dorris, 1997 yılında Donald Trump’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. Gazetenin muhabiri Lucy Osborne, Amy Dorris’in anlattığı saldırı hikayesini, uzunca bir süre soruşturmuş ve sonunda kadının doğru söylediğine kanaat getirmiş.

Dorris, 1997’de 24 yaşındaymış ve Florida’da Boca Raton’da yaşıyormuş ve sık sık Miami’ye giderek orada modellik ve zaman zaman da oyunculuk yapıyormuş. O dönemde çok sayıda lüks moda ve hayat tarzı dergisinin kurucusu olan Jason Binn ile tanışmış ve sevgili olmuşlar. Binn, Donald Trump’ı “en yakın arkadaşım” olarak niteliyormuş.

Dorris, saldırının olduğu 5 Eylül 1997 günü erkek arkadaşıyla birlikte Donald Trump’la tanışmak üzere Manhattan’daki Trump Tower’a gitmişler. Sonra da New York’un Queens ilçesinde yapılmakta olan US Open tenis turnuvasını izlemeye hep birlikte yola çıkmışlar.

Dorris’in söylediğine göre Trump daha ilk andan ona gözünü koymuş. “Bazı tür erkeklerde çok tipik bir şey, kendilerini orada erkek arkadaşımla birlikte olmama rağmen istediği şeyi yapabilir görüyordu” diyor Trump için.

Hep birlikte Trump’ın özel locasına geçmişler ve maçı seyretmeye başlamışlar. Amy Dorris’in o gün Trump’la ve US Open finalinde karşılaştığı diğer ünlülerle çekilmiş çok sayıda hatıra fotoğrafı var. Fotoğrafların çoğunda Dorris’in erkek arkadaşı da gözüküyor.

Ancak Dorris locada bir ara tuvalete gitmek için yerinden kalkmış ve Trump da onu izlemiş. Saldırı tuvalette olmuş. “Arkamdan geldi, dilini ağzımdan içeri soktu, elleri her yerimdeydi. Kendimi çok kötü hissettim, onu ittim, hatta sanırım dilini de ısırdım onun” diye anlatıyor saldırıyı Dorris.

The Guardian muhabiri, Dorris’in bu hikayesini çeşitli kaynaklardan kontrol etmiş ve doğrulamış ancak Başkan Trump’ın avukatları suçlamaları reddediyor.