ABD’de yeni reality show: Kazanana 10 günlük uzay seyahati
18 Eylül 2020

Amerikan televizyonları için planlanan yeni bir reality showun kazanana vat ettiği ödül dudak uçuklattı. “Space Hero” (Uzay Kahramanı) adını alması beklenen yeni programı kazanan kişi 10 günlüğüne Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek.

Tabii daha yapımın çok erken aşamalarında olunduğu anlaşılıyor. Tam olarak programda yarışmacıların ne hakkında yarışacakları da belli değil, kazanan yarışmacının uzaya nasıl gideceği de. Ancak NASA’nın daha önce Uluslararası uzay İstasyonu için turist kabul etme ve bu yolla gelir yaratma planı açıkladığı biliniyor. Yani, parayı verenler ve yeterli sağlığa sahip olanlar açısından uzaya gitmek büyük sorun değil. Ancak  10 günlük bir Uluslararası Uzay İstasyonu ziyaretinin maliyeti 200 milyon doları bulabilir, hatta aşabilir.

Programı yapacak olan şirket de “Space Hero” adını taşıyor ve yapım şirketinin ortaklarından biri olan Deborah Sass daha önce ödülün 65 milyon dolar olacağını açıklamıştı. Eğer öyleyse, yapımcılar NASA ile sıkı bir pazarlık yapacaklar demektir. Haberin ayrıntıları burada.