Alman elçi: AB Türkiye’ye sopayı gösterecek
18 Eylül 2020

Almanya’nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel, Avrupa Birliği’nin yakında Doğu Akdeniz konusunda Türkiye’ye sopa göstereceğin söyledi.

Avrupa Birliği. liderleri, 24-25 Eylül’de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan krizi görüşmek üzere toplanacak. Krizle ilgili tüm diplomatik analizler AB zirvesinden çıkacak olası kararla ilgili beklentiler üzerine kurulu. Zirvede Türkiye için yaptırım uygulanması da masada.

Krizde iki ülke arasında aktif rol oynayan Almanya’nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel Yunan Parlamentosu’nun Avrupa Daimi Komitesi’nde bilgi verdi.  Greek City Times sitesinin haberine göre Reichel şunları söyledi:  “Zor bir komşu ile karşı karşıyayız. Bu bir sorun. Sadece Türkiye değil başka bir zorlu komşu olan Rusya da var. Türkiye’yi ikna etmek zorundayız ve mesele nasıl ikna edeceğimiz. Bence doğru yanıt havuç ve sopa yaklaşımı. AB Konseyi’nin çok yakında Türkiye’ye sopasını göstereceğini söylemek istiyorum.”

Ekatimertini gazetesinde yer alan haberde de Reichel’in parlamenterlere ülkesinin krizde tarafsız olmadığını ve AB üyeliği dayanışmasına bağlı olduğunu söylediği aktarıldı.

Almanya Başbakanı Merkel bir süredir hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşerek krizde arabuluculuk misyonu yüklenmiş görüntüsü veriyordu.