Devletin yapmadığını Acun Ilıcalı yapıyor
18 Eylül 2020

Televizyoncu Acun Ilıcalı, bu pazar günü bir yardım kampanyası düzenleyerek bilgisayarı olmadığı için uzaktan eğitime katılamayan çocuklara bilgisayar temin etmeye çalışacak.

Uzaktan eğitimin özellikle evinde televizyonu, interneti, internete bağlanan bilgisayarı, tableti veya akıllı telefonu olmayan evlerde büyük bir eşitsizlik yarattığı aylardır Türkiye gündeminde ama bu konuda resmen hiçbir adım atılmış değil. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı bazı gezici EBA araçlarını devreye aldı, öğrencilerin bu araçlara gidip derse girmesi sağlanmak istendi ama bunların sayısı ister istemez çok sınırlı.

Son olarak bu hafta Meclis Grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, evinde televizyonu dahi olmadığı için dersleri izleyemeyen 700 binden fazla çocuk olduğundan söz edip hükümete çağrıda bulunmuş, “Bu sorunu siz çözemeyecekseniz biz çözelim” demiş ve CHP’nin bir yardım kampanyası başlatacağı izlenimi vermişti.

Ancak CHP’li belediyelerin salgın sırasında yardım kampanyaları düzenlemesinin hükümet tarafından engellendiği hatırlandığında, CHP’nin öğrencilere televizyon veya bilgisayar almak için yardım kampanyası düzenlemesine izin verilmesi siyaseten riskli gözüküyor.

Şimdi merak edilen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hükümet tarafından yapılmayan bir işi Acun Ilıcalı’nın yapmasına ne tepki vereceği. Ilıcalı salgın sırasında da çok büyük bir yardım kampanyası düzenlemiş ve ciddi miktarda para toplanmasını sağlamıştı. Ancak ondan sonra Cumhurbaşkanı “Biz bize yeteriz” adıyla IBAN numarası vererek yardım kampanyaları başlatmıştı.