Escobar’ın 18 milyon doları duvarın içinde bulundu
24 Eylül 2020

Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın hayattayken kullandığı apartman dairelerinden birinde duvarın içine istiflenmiş halde 18 milyon dolar bulundu.

Paranın bulunduğu apartman dairesi, Pablo Escobar’ın doğup büyüdüğü ve kurduğu uyuşturucu kartelinin merkezi haline getirdiği Medelin kentinde.

Parayı, uyuşturucu kaçakçısının yeğeni Nicolas Escobar bulmuş. Kolombiya televizyonu ‘Red+Noticias’a konuşan Nicolas Escobar, daha önce de amcasına ait mekanlarda paralar bulduğunu söylüyor. Nicola Escobar bulduğunda para plastik çantalara istiflenmiş haldeymiş. Paranın yanında uydu telefonu, bir altın dolmakalem, bir kamera ve film rulosu varmış.

Tarihin en etkili suç imparatorluklarından birini kuran Escobar 1993’te ABD ve Kolombiya polis birimlerinin ortak operasyonuyla öldürülmüştü. Escobar’ın boş arazilere gömdüğü ya da polisten kaçmak için kullandığı onlarca eve sakladığı tahmin edilen milyonlarca doları zaman zaman bulunuyor. Bunların bir kısmı rutubet ve zaman aşımı nedeniyle kullanılmaz halde oluyor. Nitekim son bulunan banknotların bir kısmı da tedavülden kalkmış.

Escobar’ın hazinelerini üzerine bir tür define avcılığı merakı geliştirmiş kişi ve gruplar bulunuyor.