İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Kürtçe oyun sahnelenecek
25 Eylül 2020

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir yan kuruluşu olan İstanbul Şehir Tiyatroları, İstanbullular için çok önemli bir kültür sanat kurumu.

Bu yıl İstanbul Şehir Tiyatroları, salgın nedeniyle zor zamanlardan geçen, ayakta kalıp kalmayacağı tartışılan özel tiyatrolar için de bir destek programı açıkladı. Buna göre özel tiyatroların programında yer alan 40 yetişkin ve 10 da çocuk oyunu, yani toplam 50 oyun Şehir Tiyatroları sahnelerinde sahnelenecek.

106 yıldır varlığını sürdüren İstanbul Şehir Tiyatroları, bu yıl bu destek programı kapsamında tarihinde de bir ilki gerçekleştirecek ve Kürtçe bir oyuna da sahnelerinde yer verecek; çünkü desteklenmesine karar verilen 40 yetişkin oyunundan biri, Mezopotamya Kültür Merkezi MKM’nin tiyatro grubu olan Teatra Jiyana Nû (Yeni Yaşam Tiyatrosu). Ve onlar da, geçen yıl İtalyan yazar Dario Fo’nun “Bêrû” (Yüzsüz) adlı oyununu sahneye koymuştu. Dilawer Zeraq’ın Kürtçe’ye çevirdiği, Nazmi Karaman’ın yönetip Rugeş Kırıcı, Ömer Şahin, Rewşan Apaydın ve Cihat Ekinci’nin rol aldığı bu oyun bu yıl Şehir Tiyatrolarında sergilenecek.