Nadal’in kolundaki milyon dolarlık saat
27 Eylül 2020

Fransa Açık Tenis Turnuvası veya daha resmi adıyla Roland Garros başladı. Turnuvanın erkekler kategorisi favorilerinden biri, artık yaşı hayli ilerlemiş olsa da büyük İspanyol tenisci Rafael Nadal.

Nadal ilk maçına kolunda İsviçreli saat yapımcısı Richard Mille’in son ürünlerinden biriyle, Nasal içim özel üretildiği anlaşılan bir RM27-04 ile çıktı. Saatin değeri 1 milyon dolar.

Nadal, son 10 yıldır RM ile işbirliği içinde. Yani, aslında markanın tanıtım elçisi. Bu saati maçta takması da tanıtımın bir parçası, çünkü saat nedeni bilinmiyor ama yerçekimi gücünün 1200 katına kadar güce dayanmak için tasarlanmış.

Bir tenis oyuncusunun kolu zaman zaman çok hızlı hareket ediyor ama oyuncunun bileğine 2-3 G’den fazla yük binmesi olası değil. Bazı eğlence parklarındaki bazı çok korkutucu oyuncaklarda insanlar 6 G’ye kadar yer çekimine maruz kalıyorlar. Savaş uçağı pilotları ise 8-9 G’ye kadar dayanmak üzere eğitiliyor; bazı hızlı kanat kırma manevralarında çok kısa süreliğine de olsa 14-15 G’ye maruz kalıyorlar. Ama hiç kimse ve hiçbir şey 1200 G’ye maruz kalmıyor.

Yine de saat markası burada bir şey demeye çalışıyor: Bizim saatlerimiz çok dayanıklıdır. 1 milyon doları verince insan elbette dayanıklı bir şey almak ister.