“Beyaz Saray’da kendimi güvende sanıyordum…”
16 Ekim 2020

Amerikan Başkanı Donald Trump’ın kendisi, karısı, oğlu, özel kalem müdürü, en yakın danışmanı ve daha pek çok kişi korona virüse yakalandı. Trump hastanede tedavi gördü, diğer hastalananlardan da hastanelik olanlar oldu.

Bütün bu hastalık bulaşması tek bir güne, Başkan Trump’ın Amy Coney Barrett’ı Yüksek Mahkeme üyeliğine aday olarak tanıttığı Beyaz Saray bahçesinde yapılan güne kadar geri takip edilebiliyor. Enfekte olanların çoğunun o gün o törende enfekte olduğu anlaşılıyor.

Aynı törende hasta olanlardan biri de, Trump’ın en yakın destekçilerinden biri olan eski New Jersey valisi Chris Christie. Christie yedi gün yoğun bakımda kalmış, bugün sağlığı iyi. Ama o gün Beyaz Saray’da o toplantıya tedbirsiz, özellikle de maskesiz katıldığı için çok pişman.

The New York Times gazetesinin konuştuğu Christie, aynı zamanda gazete yazılı bir açıklama da göndermiş, her iki açıklamasında da, Beyaz Saray’ı virüs konusunda “güvenli alan” sandığını ama yanıldığını, maske takmadığı için de pişman olduğunu söylemiş.