Kim bu Sezgin Baran Korkmaz? Nasıl bu kadar zengin oldu?
16 Ekim 2020

Bugünlerde Sezgin Baran Korkmaz ve SBK Holding isimleri ana akım medyada değil ama başka mecralarda sık sık duyuluyor.

Örneğin, sadece birkaç hafta önce SBK Holding’in yakın zamanda hayatını kaybeden Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç’ın eşi İnan Kıraç’ın şirketi Kıraça Holding’e ortak olduğunu duyduk. Adı yakın zamana kadar hiç bilinmeyen, servetinin kaynağı gayet tartışmalı olan Sezgin Baran Korkmaz, İnan Kıraç’ın ortak olarak işe başladığı ama daha sonra anlaşmazlığa düştüğü Jan ve Klod Nahum’un otomobil tasarım ve üretim şirketlerini satın almış, son olarak da Nahum’ların Kıraça Holding’in yüzde 45 hissesine sahip şirketini devralmıştı. Hatta SBK’nın Türkiye’de kapanan Honda otomobil fabrikasını devralıp burada elektrikli araç üretimine başlayacağına dair haberler de çıkıyordu.

Tam bu haberler ve Sezgin Baran Korkmaz’ın kim olduğuna ilişkin bilgiler sindirilmek üzereydi ki, İstanbul’da bir mahkeme Korkmaz’ın mal varlığına tedbir koydu, kendisine de yurt dışına çıkış yasağı getirdi. Mahkemenin bu kararı almasının nedeni Amerika’da devam eden bir kara para aklama ve vergi kaçırma yargılamasıydı. İşler iyice karışıyordu.

Sezgin Baran Korkmaz’ın kim olduğu ve onunla bağlantılı iddialar konusunda BBC Türkçe servisinden Çağıl Kasapoğlu sahiden çok güzel bir haber derlemiş. Bu haberi de, Kasapoğlu’nun derlemesini tanıtmak için yazıyoruz zaten. Ama sadece onunla yetinmeyin, GazeteDuvar’da da Cansu Çamlıbel de kendi bazı deneyimleriyle de süslediği gayet başarılı bir başka derleme yaptı Korkmaz hakkında. Tavsiyemiz, Korkmaz’ın adını daha çok duyacağımız için bu iki derlemeyi hep el altında tutmanız.