Trump’a göre UFO’lar var ve Amerikan ordusu uzaylıları yenecek güçte
16 Ekim 2020

Donald Trump ve onun Amerikan Başkanlığı söz konusu olduğunda artık hiçbir şey şaşırtıcı değil.

Başkan Trump, pazar günü Fox News adlı kanala telefonla bağlandı ve sunucu Maria Bartiromo’nun sorularını yanıtladı. Bartiromo hazır yakalamışken başkana sordu: “Sayın Başkan, UFO’lar var mı?”

Trump sektirmedi: “Kontrol etmem lazım, yani duydum ama kontrol etmeliyim. İki gün önce duydum. Gidip kontrol edeceğim, dikkatle bakacağım.”

Buraya kadar bir şey yok; daha doğrusu var da, buradan sonra geleceklerin yanında “iki gün önce duydum” dediği şeyin acaba ne olduğunu fazla düşünmek gerekmiyor. Çünkü başkan burada durmadı ve devam etti:

“Sana şunu söyleyeyim, bugüne kadar olmadığı kadar güçlü bir ordu yarattık. Rusya, çin, hepsi sahip olduğumuz şeye kıskançlıkla bakıyor. Hepsi de Amerika’da yapıldı.”

Biliyorsunuz, Amerika yakın zamanda bir “Uzay gücü” oluşturdu, bunu da Hava Kuvvetleri’ne bağlı ama bağımsız bir komutanlık olarak yapılandırdı.

İşte buradan hareketle, mesela ünlü Popular Mechanics dergisi, Amerikan Başkanı’nın uzaylıları tehdit etmiş olabileceği spekülasyonunu yapıyor. Dergiye göre Trump bu sözleriyle sadece UFO’ların varlığını kabul etmekle kalmadı, bir de uzaylıları askeri harekat düzenlemekle tehdit etti.

Şunu da biliyoruz: Geçen Ağustos ayında Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, UFO görülme vakalarını araştırmak üzere bir görev gücü oluşturdu. Amerikan donanmasına bağlı pilotlar 2004 yılından 2014 yılına kadar çok sayıda “UAP” (Unidentified Aerial Phenomena – Tanımlanmamış Hava Olayı) görmüş. Biliyorsunuz UFO da “Unidendified Flying Object – Tanımlanmamış Uçan Şey”in kısaltması.