Koç’lara yol gözüktü… Ay’a kadar gidebilirler
12 Mart 2021

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)
Koç’lar uzun yolculuklara hazırlansın. Japon işadamı Yusuku Meazawa Space X’le Ay’a gitmek istediğinde yanına arkadaş aradı. “Ben de geleyim” diyenlerin de neden gelmek istediklerini kendisine yazmasını istedi. Gelmek için başvuru yapanlar arasında Hintliler birinci, Amerikalılar ikinci, İranlılar üçüncü ve Türkler dördüncü sırada… Hintli ve İranlıların endüstriyel casusuluk için başvurduğu, Amerikalılar’ın bunu önlemek için devreye girdiği tahmin ediliyor. Peki bizimkiler başvuru notuna ne yazmış? “Watashi o tsurete itte kureta hito ga imashitaga, ikimesendeshita ka? Yani “Götüren vardı da biz mi gitmedik?” Yıldızlar haritasında Koç’a seyahat görünüyor, Ay’a kadar gider mi?  Neden olmasın.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)
Boğalar kendi adlarına mutlu, ama içlerinde bir burukluk da var. 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla metrobüste bir anons yapıldı: Bugün Dünya Kadınlar Günü, şimdi lütfen kadınlarımızı ayakta alkışlayarak kutlayalım. Bütün erkekler koltuklarda oturuyor, bütün kadınlar ise ayaktaydı. Tek bir erkek ayağa kalkmadı, bir kişi bile alkışlamadı. Sadece kadınların maskeleri altından -siz adam olsanız da biz göremeyeceğiz gibisinden- güldükleri belli oluyordu. Bazen gökyüzü müsait olsa bile  bulutlar üzerimizden eksik olmuyor. Boğa hassas bir dönemden geçiyor ve karamsarlaşmıştı, bu duruma incindi; neyse ki kendi aşk ilişkilerini tekrar yoluna soktu.

İKİZLER (22 Mayıs-21 Haziran)
İkizler tatlı bir heyecan yaşıyor, maceracı ruhları geri döndü. TRT’de yeni başlayan -milli istihbarat temalı- Teşkilat dizisini nefeslerini tutarak izlediler. Senaryoda ajanlar çok gizli bir operasyon için öldü gösteriliyor. TRT1 haberlerinde Rusya’ya giden uçak düştü, kurtulan yok denildi. Bizim ekip topu topu 5 kişiydi, İkizler’in aklına kaybolup da bir daha asla bulunamayan Malezya Havayolları’nın dev jeti (MH370) geldi. “Bunlar casuslarını bütün Dünya’ya aynı numarayla yollamış olmasın sakın?” dediler. Aman evdeki dadıya dikkat!  İkizler, normal hayatı casus gibi yaşadığı için, bayılır bu tür yapımlara ama çaktırmaz.

YENGEÇ (22 Haziran-22 Temmuz)
Yengeç kadını evine, ailesine çok düşkündür. Erkekleri babacandır. Cep telefonlarını saat 20:00 itibarıyla kapatmak, çok acil vakalar için, çok az kişinin numarasını bildiği bir telefonu çekmecede tutmak harika fikir. Aile hayatının keyfini sürmeye, birbirinizin tadını çıkartmaya başladınız. Belki de kendi çocukluğunuza döndünüz,  bunlar hep olumlu gelişmeler. Ancak eve gelen misafirlerin telefonunu plastik poşetlere doldurup buzdolabına kaldırmaya başlamanız herkes tarafından hoş karşılanmıyor, hakkınızda çeşitli dedikodular başladı. Bırakın herkes kendi hayatını yaşasın.

ASLAN (23 Temmuz-23 Ağustos)
Aslan hep büyük düşünür, büyük projeler kurar. Ülkede dizel motoru olmadığını tank motorunu Güney Kore’den almaya başladığımızı duyunca (Almanya vermedi) dizel motor fabrikası kursam mı diye düşünmeye başladı. Ampul fabrikası da kurabilirsiniz, şu an hepsi ithal malı, yerli ve milli ampulümüz yok. Ancak yerli ve milli elektrikli otomobilimiz olacak, yıldızlar onlara şarj istasyonu kurmanın kazançlı bir yatırım olacağına işaret ediyor. İşi bilen bakıra yatırım yapıyor.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)
Ah bu Başaklar ve tercihleri… Gümrük ve Ticaret Bakanlığı halkla ilişkiler sizden gelen şikayet postalarından yaka silkiyor. Yurtdışından sipariş verdiğiniz mallar neden gümrükte bekliyor diye yakınıyorsunuz. Başaklardan çok iyi hukukçu çıkar, mevzuatı okuyun, bunun bir limiti var. Yasak yok, limit var. Ayrıca aynı mallar -olmadı muadili- bizim internet üzerinden satış yapan mağazalarımızda mevcut. İki haftada geleceğine ertesi gün kapınızda, üstelik yarı fiyatına. Yine de siz bilirsiniz. Kalsiyum, magnezyum, çinko hapı her eczanede var; ben söylemiş olayım da….

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)
Kuyumcu terazisi kadar hassassınız.  Türkçe’nin doğru kullanımı konusunda titizsiniz. Dahi anlamına gelen de/da’ları ayırmayanlara gıcık oluyorsunuz, bunların hepsini anlıyor, hatta katılıyorum. Burç haritanız sizi düzenli, görgülü, estetik konumlandırmış. Ancak kendi çocuklarınızın sizin bir fotokopiniz olmasını beklemeniz evrenin bütün kurallarına aykırı. TV’de maç anlatan spiker “şut çekti” diyeceğine “şut çektyyy” şeklinde bütün i’leri y şeklinde telaffuz ediyor diye siz oğlana maç seyretmeyi yasaklamayın lütfen. Türkçesyyyy bozulacak diye endişe etmeyin, bir şey olmaz.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)
Akrep kafaya takmaya görsün, kendi kendini yer bitirir. Düşündünüz taşındınız, küçük olsun ama benim olsun (Covid bahane) tekne almaya karar verdiniz. Herkes mavi şeritte ev alıyor, tekne al gez babam gez; hiç fena fikir değil. Kimseye söylemeyin, teknenin misafiri bitmez. “En iyi tekne arkadaş teknesidir” lafı boşuna çıkmamış. Türksünüz ve teknede Türk bayrağı görmek istiyorsunuz. Şu anda kaç yara açtık, kaç yaraya tuz bastık bilemiyorum; Türk bandırası almak bir gavur eziyeti maalesef. Bu işe bir çözüm bulamadık. Akrep Su burcudur, Türkiye Akrep, üç tarafımız deniz, gel de tekneye Türk bayrağı çek. Bunu da bir kenara yazdı Akrep: “Serbest olsun, madem hepimiz aynı gemideyiz” diyor.

YAY (23 Kasım-21 Aralık)
Yaylar ideal anne babadır. Yay ve ok arasındaki uyumu da farkı da çok iyi bilir. Büyük ailelerde birinci nesil para kazanır, ikinci nesil bilim insanı olur, üçüncü nesil ise sanatçı çıkar çarkını bozmadınız. Sadece Bodrum’a yerleşip bohem bir hayat yaşamak varken gurme pizza yapıp para kazanmaya ve ortalığı kasıp kavurmaya başladınız. Yay budur işte; nişan alır oku atar gerisi Allah Kerim. Tam isabet diyorum, bu falın şifresini Bodrum’a gidenler çözecek. Gerçi biri hariç her burç bir yerlere kaçmak istiyor, Oğlak’ta ise emekli albay ruhu olduğu için mevcut konumda kalıp disiplin nizam peşinde koşuyor.

OĞLAK (22 Aralık-20 Ocak)
Bir işin titizlikle, düzgün ve eksiksiz yapılmasını istiyorsanız, Oğlak’a vereceksiniz. Oğlak her sabah kendi evini, işini, mahallesini, şehri, Türkiye’yi, Dünya’yı ve evreni kurtarmakla görevli olarak uyanır. Mesela kırmızı noktalardan hareket eden eden ve mavi bölgelere seyahat eden arabaların camlarına yolcular HES onaylıdır anlamına gelen bir mavi nokta yapıştırılması, sadece polisin değil,  benzincilerin de bu işareti denetleyip ona göre yakıt vermesi hep Oğlaklar’ın aklından çıkan planlar. Seçimlerde sürülen boya gibi ikinci aşısını olanların çıkmaz boyayla işaretlenmesi bir diğer projeleri.

KOVA (21 Ocak -18 Şubat)
Artık biliyorsunuz, Kovalar’ın kendi gezegenleri var, bu Dünya’da yaşamıyorlar. Covid’in iki günde geçen bir gripten farksız olduğuna inanıyorlar(dı). VPN (Virtual Private Network) üzerinden, kendilerini Dünya’da başka bir memlekette -tercihan ABD- de göstererek dizi izlediklerinden, son zamanlarda orada her dizinin arasında çıkan bir kamu uyarısı Kova’ların korkulu rüyası oldu. Uyarı şöyle diyor: “Covid’i iki günde geçen grip gibi gören gençler, bu hastalığın ömür boyu geçmeyen arazlar bıraktığı saptandı. Sakın hafife almayın.” Şu anda Kovalar kadar dikkat eden yoktur. Neyse sonunda anladılar, buna da şükür.

BALIK (19 Şubat-20 Mart)
Balıkların şansları açıldı, işler ard arda gelmeye başladı. İşini şansa bırakmayan balık her girdiği toplantıda önce bir gün evvel yapılmış Covid testinin negatif sonucunu gösteren mevcutlu kağıtlarını toplamakla güne başlıyor. Bu derece disiplinli çalışmak kimi iş arkadaşlarınızı zorlasa da vazgeçmeyin diyoruz. Herkes bir numara olamaz. Bütün ikinciler de bir numara ile çalışmak ister, dengeyi güzel oturtmuşsunuz. 40 yıl düşünülse akla gelmeyecek bir projeniz var, onu bir kenara koymayın, şu aralar tam vakti. Yıldız haritanızda kocaman harflerle başarı yazıyor. Başarının ilk şartının çok çalışmak olduğunun da canlı örneğisiniz.