Su akar Kova bakar ama Balık o suda yüzer
26 Mart 2021

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)

Koç’lar gökyüzü pırıl pırıl, siz dünyevi işlere takıldınız. Bilgisayara ekran koruyucu yaptığınız ve her sabah ilk iş olarak baktığınız TL dolar paritesini bilgisayardan silmekle temizliğe başlayın. Oraya sevdiklerinizin fotoğrafını koyun, mutlu olmaya bakın. A,B, C planınız var biliyorum. İşçi çıkarmaktan veya işten çıkarılmaktan korkuyorsunuz. Korkuyla yaşanmaz, olumlu bakın, fırsat olarak düşünün, bardağın dolu tarafını bulun.  Diş macununu tüpe geri koyamamak başka dişlerini fırçalamamak bambaşka, bu örneği anlayanların hiç bir endişesi olmasın. Morali düşük olanlar biraz Aslan’larla takılsın. Okuyun bakın falını…

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Güçlü Boğa, Mars retrosu vardı, üstü kapalı geçtim, ruhunuz bile duymadı. Bazen bilmemek veya görmezden gelmek iyidir. Bazen de gözleri dört açmak gerekir. Hiç beklemediğin yepyeni insanlarla tanışacaksın, fırsat kapıları açılacak. Bu iş hayatı ve aşk hayatı için geçerli olabilir. Yeni bir dönem başlıyor ve uzun sürecek. Bir süredir mutsuzdun, bu artık geçmişte kalacak ve hayatın tadını çıkartacaksın. Yeter ki sen aşı sıram ne zaman gelecek diye kafaya takma, maskeni tak ve güzel günleri bekle; az kaldı. Kredi kartlarını iptal et, “Nereye gidiyor bu paralar” diyorsun, çocuklar oyun oynarken karakter öldükçe yenisini alıyor, benden duymuş olma.

İKİZLER (22 Mayıs-21 Haziran)

Sevgili İkizler, Allah başka dert vermesin. Japonya’da yapılacak olimpiyatlara sadece Japonya içinden seyirci alınacağı haberini duyduğunuzdan beri, bizim milli takımı kim destekleyecek diye düşünmekten bir hal oldunuz. Siz çözüm üretin. Belki maçlarda olduğu gibi sanal milli tezahürat olabilir, belki Japonya’daki Türkleri organize edebilirsiniz. Kafanızda örümcek ağları kurmayın, harekete geçin, sizin zekanıza bu yakışır. Gerçeklerle yüzleşin, eşiniz horladığınızı iddia ediyor, siz inanmıyorsunuz. Uykunuzda çıkardığınız sesleri kayıt eden telefon uygulamaları var. Deneyin ve gerçek ortaya çıksın.

YENGEÇ (22 Haziran-22 Temmuz)

Ah Yengeç, yemedin içmedin dışarıdan gelen bütün sesleri kesen son model kulaklığı aldın; müzik keyfi yapıyor, sesli kitap dinleyerek bambaşka alemlere yelken açıyorsun. Bütün sevenlerin kendi dünyasına daldı, koptu gitti diyor. Biliyorum o kulaklığın ne keyifli olduğunu ama bir de etrafı duyma düğmesi var, ara sıra ona basarsan, hayatta  başka insanların da olduğunu hatırlayacaksın. Artık yemek hazır diye işaret diliyle sana haber verilmesi komik olmaktan çıktı, hane halkı endişelenmeye başladı. Böyle giderse o kulaklıklar bir gün kaybolacak.

ASLAN (23 Temmuz-23 Ağustos)

Aslanlar kükremeyi sever, hava atmayı sever, başarıya doyamaz. Sevgili Aslan bunlar burcunda var ama biraz kendini dizginlesen… Mesela Hollanda’yı yendik diye bütün Hollandalı arkadaşlarını – hatta eşi Hollandalı olanları- arayıp “Eeee nasılsınız bakalım” diye eğlenmen yakışıyor mu? Hepimiz sevindik ama bunu normal karşılamak lazım, daha önce de kaç kez yenmiştik. Büyüklüğüne yakışır davran, “Ben teselli ediyordum aslında” bahanesi bir tek Survivor’da atılan kazıklarda geçerli akçe, ona da kimse prim vermiyor zaten. İndirimleri beklerken kullandığın sabrı arkadaş ilişkilerinde de kullanırsan tadından yenilmeyeceksin.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)

Sevgili Başak, ben de sana açılayım. Aslında Mars retrosu bitti ve yarın itibarıyla pırıl pırıl muhteşem bir gökyüzü haritası devreye giriyor. Yani astrolog meteorolojisine göre hava günlük güneşlik, ama başta Covid, her ülkenin kendine göre dertleri medyumları da çileden çıkardı. Yukarıdaki hesap aşağıyı tutmuyor. Yine de umutlu olmak lazım; bir sürpriz gelebilir, mesela Covid’in aşısı yerine şıp diye geçiren ilacının bulunduğu müjdesi bir örnek olabilir. Müthiş bir enerji rezervi ülkemizde bulunabilir. Hayırlı bir şey olması için gerekli bütün göstergeler var, bekleyip görelim. “Peki ya ben” diyorsun? Bu zaten senin falın; güzel şeyler olacak, umudunu koru, kimseyle aranı bozma.

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)

İnadım inat Terazi, beni dinlememekte ısrarlısın. Oysa buraya laf olsun, torba dolsun diye yazmıyoruz. Bir doktor kontrolundan geçmeni önerdim, sen gittin en pahalısından spor maskesi alıp evde spor yapmaya başladın. Aslında gayet güzel, herkese tavsiye ederim. Ancak önce bir doktor kontrolu, hangi spor, ne kadar sürecek, nabız aralığın kaç olmalı, efor seviyesi nerede olmalı; bunları öğren öyle spor yap. Kendi kendine antrenör kesilip, hele hele protein tozları içip ağırlık çalışmak, sakatlığa davetiye… Demiştim, bir daha söylüyorum, benden günah gitti. Küçük bir ihmal  zaman içinde toparlaması zor bir soruna dönmesin diye bu ısrarımız; insan sevdiğine yüklenir.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)

Güzel Akrep o kadar tatlı bir burçsun ki ben olsam adını Panda felan koyardım. Evinden çıkmıyorsun, alışverişini internet üzerinden yapıyorsun, yemekler telefondan verilen siparişlerle geliyor. Biraz TV reklamları gibi yaşıyorsun ama çok güzel insansın. Temassız teslimat sırasında karda kışta sana o sıcak yemeği getiren çocuklara 20 TL bahşiş bırakman kalpleri ısıtıyor. Çok güzel dilekler, çok güzel dualar alıyorsun hiç tanımadığın insanlardan. Gökyüzü de -yıldız haritası anlamında- pırıl pırıl.  Bu güzel ruha eşlik edecek birisi de yolda; kader ağlarını örüyor ve çok renki desenler çizecek; göreceksin.

YAY (23 Kasım-21 Aralık)

Sporcu, atletik Yay… İyisin güzelsin ama bazen fazla geriliyorsun. Dünya’da tek başına yaşamıyorsun ve bütün Dünya da sana hizmet etmekle mükellef değil. Her gün İl Sağlık Müdürlüğü’nü arayıp “Aşı sıram gelmedi mi” diye sormana gerek yok, geldiğinde haber verecekler. İnternetten verdiğin ve geciken siparişlerden yakındığın mektupları “üç gün içinde gelmezse bizimle tekrar temasa geçin” diye cevaplayan “Serap Hanım” aslında bir robot!  Ertesi gün mesajına “Ama Serap Hanımcım” diye hitap ederek başlaman hiç bir şeyi değiştirmiyor. Spor hayatındaki disiplini günlük hayatında uygula;  bunları hepimiz yaşıyoruz. Tüm evren sana savaş açmış değil, maskeni tak biraz dışarıda yürüyüş yap, havan değişsin.

OĞLAK (22 Aralık-20 Ocak)

Oğlaklar ve özellikle sevgili genç Oğlaklar… TV başında yaşıyorsunuz. Hayvanlarla ilgili -özellikle kedi köpek veterineri temalı- programlar sizi sanki hipnotize etti. “Kediniz sizi seviyorsa siz esnediğinizde o da esneyecektir” lafını duyduğunuzdan beri kedinin karşısında esneme numarası yapıyor, kedi esnemeyince “bu kedi beni sevmiyor” diye dertleniyorsunuz. Hayır! Kedi numara yaptığınızı biliyor, ondan esnemiyor; gerçekten esnerken görürse o da esner. Ayrıca esnemek bir sevgi ölçüsü değildir, yanınıza geliyor ve kuyruğu havada geziyorsa hiç bir sorun yoktur. Medyumduk; sizi düzeltelim diye hem veteriner hem psikolog olduk, hizmette sınır yok.

KOVA (21 Ocak -18 Şubat)

Muhteşem Kova gökyüzü pırıl pırıl üstelik bir de güneş doğuyor, öyle düşün. Eğer başlamadıysa çok yakında hediyeler almaya başlayacak, eski dostlarla buluşacak, en mutlu olduğun günlere döneceksin. Çarkıfelek dediğimiz olay bu işte,  aşağı dönen çark gün gelir yukarı çıkar; o dönem geldi. En az 12 yıl sürecek harika bir otoyola girdin, hızla ilerleyeceksin. Şımarma ve de fazla çaktırma… Çok az insana nasip olan bir dönem başladı.  Tadını çıkart. Bu pazar- yarın- bir sürpriz var. Evet gerçekten!

BALIK (19 Şubat-20 Mart)

Sevgili Balık, Kova’yı oku, aynısı senin için de geçerli. Ama su akar Kova bakar, Balık o suda yüzer. Projelerin fırsatların ardı arkası kesilmeyecek. Çok önemli bir işbirliği söz konusu, hukuki detaylarını ihmal etme. Tam unumu eledim, eleğimi astım derken değirmene yeniden su geldi, hızla dönmeye başladı. Kuraklıkta bu vaha nasıl bulunuyor? Yaratıcı zeka ile. O da sende bol bol var. Çok çalışacağın, yorulacağın ama emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacağın bir döneme giriyorsun. Ara sıra kendini ve ekibini şımartmayı unutma, herkes senin gibi disiplinli maraton koşucusu değil, kısa mesafecilerin —ki patlayıcı güç gibi patlayıcı zekaları olur- motivasyona ihtiyacı olabilir. Genel durum: Fevkalade!