Teraziler… Gökten para da yağabilir, güzel şeyler olacak
02 Nisan 2021
KOÇ (21 Mart-20 Nisan)
Ah Koç’lar, az buz zeki değilsiniz, işinizi biliyorsunuz. Baktınız önünüzü görmek zorlaştı, döndünüz Çin falına! Ne de yolsa yıllık olarak (doğum yılınıza göre) hesaplanıyor, her yıl bir burca denk geliyor ve onun etkileri ağır basıyor; doğum tarihinize göre bu yıl nasıl devam edecek diye araştırıyorsunuz. Hak vermiyor değilim, herkes benzer durumda, o nedenle bugün biz de yıllık duruma bakacağız. Evet -elbette- yapabiliyoruz! Umarım Çin falınız içinizi açmıştır, buradan bakınca da pek atlatamayacağınız bir sıkıntı görünmüyor.
BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)
Sevgili Boğa, bu sefer bütün bir yıla bakıyoruz. Göreceksin ki epey çalkantılı. Ama arkadaş herkes aşı, para, gelecek derdinde… Siz takıldınız eski bir aşka! Beyninin gerisinde dönen bir pervane gibi sürekli onu düşünüyorsunuz. Bu durumun tek bir ilacı vardır: Zaman.Vakit tanı kendine, göreceksin ki bir gün o pervane duracak, karşına çok güzel fırsatlar çıkacak. “Seneye bu vakitler adını bile hatırlamayacağını, çok mutlu olacağını” söylesem de; şimdiden rahatlasan keşke! O işin oluru olsaydı şimdiye olurdu, dost sohbeti olarak kabul et.
İKİZLER (22 Mayıs-21 Haziran)
Benim güzel ikizlerim, internet üzerinden kendi kendinize doktorculuk oynamaktan vazgeçmedikçe bu yılı kendinize zehir edeceksiniz. Başka derdiniz de yok. Evet, bu Covid’in çeşitli şekilleriyle yaşayacağız, yaza doğru hayatın tadı geri gelmeye başlayacak. Ama siz hem kendinizi hem de arkadaş Whatsapp grubunuzu ruh hastası etmek üzeresiniz. Evet aşı olmadan evvel ve özellikle aşı olduktan sonra alkol kullanmamak çok önemli, ama “İçersen aşın geçersiz” ne demek?! Nereden çıkarttınız bunu? Yok böyle bir şey, lütfen doktorların söylemesi gereken şeyleri siz söylemeyin. Veya bir danışın en azından. Dertsiz başın lükslerini dert edinmeyin.
YENGEÇ (22 Haziran-22 Temmuz)
Yengeç para sıkıntıların var, (Dolar 10 olur mu?), varlık içinde yokluk diyordun. Üzüleceksin de sevineceksin de; bu sıkıntı sona erecek. Hayır buradan bir vefat haberi alacaksın demiyorum, Allah uzun ömürler versin ama belki aile büyükleri bazı tedbirleri alacaklar ve bu seni çok rahatlatacak. Yakın akrabalarını biraz daha sık ziyaret et, ilgi göster. Bu yaz güzel geçecek merak etme. Bu çocuklar çocukluklarını yaşamadan büyüyor diye üzülmen konusunda -ne yalan söyleyim- seni anlıyorum; ama onları ileride çok güzel günler bekliyor. Hele şu yaz bir gelsin, sıkma canını…
ASLAN (23 Temmuz-23 Ağustos)
Milli takım berabere kaldı diye hayıflanman herhalde bir yıl sürmeyecek koca Aslan. Evet genelde okyanusları aşan sonra derede boğulan bir yapımız var ama yine aşarız. Kendi hayatında da öyle değil misin? Başkalarını eleştirmekte üzerine yok, kendine toz kondurmuyorsun. Sevgili Aslan şu İngilizce işini kafaya iyice koyup çaresine bakarsan çok kapı açılacak. Ben anadilim gibi Ingilizce biliyorum diyen Aslanlar, sizin de yapmanız gerektiğini (çok) iyi bildiğiniz ama ötelediğiniz bir iş var. Hazır kapatmalar başlamışken onlara ağırlık verin, hayat normale dönecek, krizi fırsata çevirin.
BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)
Sevgili Başak senin kadar planlı programlı, empati kurabilen yönetici azdır, umarım çalışma arkadaşların da bunun farkındadır. “İnsanlar evde çalışırken öğleden sonra uyumaya alıştı, işyerine döndüklerinde acaba bir uyku odası mı yapsam” fikri başka kimin aklına gelir? Valla verimliliği artıracağını görürsen neden olmasın, güzel de bir örnek olur. Düşünmen yeter. Kendini sorguluyor, kendinle yüzleşiyorsun ve eski (epey de oldu yani) bir sır seni rahat uyutmuyor. Onu kimse öğrenmeyecek, rahat ol, rahat uyu, bu kadar da vicdanlı olma yazamıyorum çünkü çok güzel insansın, değişmezsin. Dert etmene değmez diyelim…
TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)
Akıllı Terazi, tartamıyorum, biçemiyorum diyorsun. Yalnız değilsin emrinde binlerce işçi çalıştıran patronlar da bunu söylüyor. Ama işte buraya yazıyorum… Yaz sonu Sonbahar başı öyle gelişmeler olacak ki, bu dertlerin hepsinden kurtulmuş olacağız. Nasıl Olacak? Marslılar mı gelecek? Gökten helikopterle dolar mı atılacak? Bilemiyorum, ama iyi gelişmeler olacak. Petrol bulursak hiç şaşırmayalım. Hele bir beş yıl sonra çok daha farklı düzeyde, kavgasız gürültüsüz ve refah içinde yaşayacağız. Yabancı yatırım ve turist akımından sıkıntı gelecek öyle düşünelim. Turizm işindeyseniz sakın kötü senaryo yapmayın. Emlak için de öyle; çok az kaldı.
AKREP (24 Ekim-22 Kasım)
Akrep büyüdü, gelişti, serpildi. Az önce emlaktan boşuna bahsetmedim, size mekan değişikliği var bu yıl. Ferahlık vardır derler, öyle olacak. Ama bir noktaya dikkat etmek şartıyla. Evliliği üç şey yıkar: Metres, kumar, mimar! Evi alırken, içini döşemeye gidecek parayı ayarlarken, kafadan bir yüzde 20 ekleyin hesabınızı öyle yapın, yoksa çok sıkışırsınız. Eşe, dosta danışın, hepsi aynı şeyi söyleyecektir. Bu yıl hukuki ve mali bazı sıkıntılar olabilir. Onu bu ev işine bağlıyorum. Tapu kontrolu ve benzeri -aslında nefret ettiğiniz- bürokratik işlemlerin hepsini çok iyi takip edin. Ha! Bir de ev alacağınız muhitte kimler oturuyor, komşular kim? İşin o tarafı da önemli. Ev alma, komşu al demişler.
YAY (23 Kasım-21 Aralık)
Sevgili Yay, aileye yeni bir fert geleceği haberini alacaksın. Müjdemi isterim. Bu da nereden çıktı diye bana sorma! Yıldızlar, müjde diyor. Belki bebek değil de çok güzel bir haberdir. Sonuçta bu kişisel fal değil, ayrıca yıllık pencereden bakıyoruz. Bebek dememin nedeni şu… Gelen parasal bir mutluluk değil, çok çok güzel ama masraflı bir müjde. Ben de “Peder Bey size yat hediye edecek” demektense bebek gelecek demeyi daha akla yakın buldum. Kısmetiyle gelsin inşallah. Kız mı? Oğlan mı? Eh artık o kadarını göremiyorum, medyumlara daha ultrason vermediler. Vatana millete faydalı, sağlıklı olsun, öpüp başımıza koyalım. Hayırlı bir evlat yetiştireceğinize şüphe yok.
OĞLAK (22 Aralık-20 Ocak)
Oğlaklar ve özellikle Oğlak anne babaları, sıkın dişinizi az kaldı. Ya kapana kapana -iyi ihtimal- veya hepimiz hasta ola ola; bu işi bitireceğiz. Yazın çok daha rahat geçecek. Oğlaklardaki sorun şu, bu burç son derece sporcudur evde duramaz, hareketlidir, enerjisi bitmez tükenmez. Yani evde Oğlak bir genç varsa kendinizi bir panterle aynı ortamda yaşıyor farz ve kabul edebilirsiniz. Şu anda şartlar pek müsait değil ama sizin imkanınız varsa bir Playstation 5 yaza kadar kurtarır diyorum, başka da çare göremiyorum açıkcası.
KOVA (21 Ocak -18 Şubat)
Güneş doğdu Kovalar’a. O kadar zor yıllar geçirdiler ki; işlerini kaybettiler, sevdiklerini kaybettiler, sağlıkları bozuldu. Diğer burçların normali Kova için harika oldu. Ama muhteşem bir burçtur, toparlanıp koşmaya başladığında teker teker herkesi geçer. O koşuya çıktı, yaz sonuna doğru iyice hızlanacak. Kovalar insanlardan veya hayattan intikam almaz; yarışı kendisiyledir, durumu önce eşitler, sonra geçer. Kendisine kendinden başka rakip tanımaz, yoluna başka bir Kova çıkacak olursa da anında anlar ve göz kırpışırlar.
BALIK (19 Şubat-20 Mart)
Vay Balık vay! Herkes avdan elindeki olta boş dönüyor, Balık’lar toplanmış halay çekiyor. Şu kesat dönemde ne kadar ballı iş varsa kaptılar, öylesine şanslılar. Gözümüz yok, maşallah diyoruz. Onlar da zaten “Nazar etme ne olur, çalış senin de olur” diyor. Balıkları inceleyerek iş hayatı hakkında çok şey öğrenmek mümkün; oltaya gelmemek, kayanın altına gizlenmek, son derece çevik manevralar yapabilmek… Ama belki de en önemlisi bilmediğin sularda yüzmemek. Balığın antenleri açıktır, her şeyden haberi olur ama dikkatini dağıtmaz; kendi işinden kafasını kaldırmaz. Başarı tesadüf değildir, hele hele sürekli başarı; maşallahınız var.