Yay’lar Galaktik huzur için de dua etmeli
10 Nisan 2021
KOÇ (21 Mart-20 Nisan)
Sevgili Koç, Ankara’dan gelen bir telefon sonrası markete gidip ne bulduysanız aldınız. Kapanıyoruz demek bakkala da gidemiyoruz demek değil. Zaten laf dinleyen de görmedim. “Sokağa çıkma yasağı var” diyorsun, sokağa daha çok insan çıkıyor. Paranız var, yazlığınız var, hatta laf aramızda teknesi olanları biliyorum. Bir parantez açın; siz bunalıyorsanız vatandaş ne yapsın Allah aşkına… Yedeklediğiniz nevaleyi de evde çalışan personele dağıtın, hiç olmazsa “iyi insanlar aslında” desinler.
BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)
Güçlü Boğa o eski aşk hikayesini unut dedim, başladın nerede sabah orada akşam bir hayata. Sorumluluklarını unutma. Har vurup harman savurma. 2008 yılında Plüton aynı pozisyondayken Dünya çapında ekonomik kriz çıkmıştı, çok benzeri olabilir. Tasarruf et. Bu arada -kusura bakma da – “A Fish called Wanda” adlı filmdeki gibi -çeşitli aksanlar deneyerek- karşındakileri etkileme çaban herkesi güldürüyor. Sesiyle insanı etkilemek simitçilere mahsustur. (Of müthiş bir detaya girdim.)
İKİZLER (22 Mayıs-21 Haziran)
Sevgili İkizler, komşunuz olan gençler rock müzik sesini biraz açınca -mukabele-i bilmisil- Mozart’ın Türk Marşı’nı sesi sonuna kadar açıp dinlemekten nasıl bir tatmin alıyorsunuz anlamak zor. “Çocuklar biraz kıssanız” deseniz olur biter, olmadı apartman yönetimi devreye girer. Onlar genç, siz çocuk tepkisi veriyorsunuz. Nitekim aslında normal, çünkü sizin gökyüzü haritanızda ters açılar var, sertleştiniz tatsızlaştınız. Ailedeki bazı gelişmeler de sizi huzursuz ediyor. Oysa bütün bunları kontrol edebilen bir yapınız var, Reiki dersi bile aldınız. Biraz olgunluğu deneyelim rica edeceğim.
YENGEÇ (22 Haziran-22 Temmuz)
Güzel yengeç gazete okumuyor, TV’de haber dinlemiyor, sosyal medyaya dalmıyorsun. Evet 10 Haber yetiyor, haklısın. Ancak bütün okurların bildiği -senin atladığın- bir haberi ben buradan yazayım; ikinci aşıyı olmak demek her aklına eseni yaparsın anlamına gelmiyor. Korunmaya devam et! İkinci aşıyı olanlar da Covid kapabiliyor, hafif geçiriyorlar, o başka ama sen tedbiri elden bırakma; kendin ve sevdiklerin için. İş kontrolden çıktı, hepimiz aynı gemideyiz, onu hatırlamamız lazım. Bu da mı yıldızlarda yazıyor? Yıldızlar hava pırıl pırıl, deniz dalgalı diyor; gel de çık işin içinden….
ASLAN (23 Temmuz-23 Ağustos)
Sevgili Aslan, internette gördüm, rengini cep telefonundan değiştirebildiğin otomobil yapmışlar, ülkemizde ilk senin alacağına eminim. Yakışır! Yalnız almak ve olmak arasında bir fark var. O arabayı alınca olmuyor. Olunca ama o arabanın sende olması batmıyor. Sen beni anladın. Bu para üzerinden hava atmak bir internet fenomeni olmaya başladı. Ben hayatımda gerçekten parası olan hiç bir kimsenin parasıyla hava attığını görmedim; Bill Gates dahil. ( Bugün çok sır veriyorum, ben de biraz ağzımı sıkı tutsam iyi olacak).
BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)
Ceylan bakışlı Başak. Kandırıldın, paraları tefecilere kaptırdın. Oysa seni çok seven o akıllı ve güzel insanla evlenseydin (ve mali işlerini biraz daha fazla ona danışsaydın) bunlar başına gelmeyecekti. Üzerinizde göz var, artık ne yaparsınız ben ona karışmam, ama nazar diye bir şey var. Ve nazar değer, bu kadarını söyleyeyim. Size zarar geleceğine paraya gelsin. Ama tedbir alma vaktidir. Yıldızlar evde denge bozukluğuna işaret ediyor, ve lakin yıkım göstermiyor. Oturun konuşun, şu işleri bir yoluna koyun, çünkü Eylül itibarı ile ikiniz de kafanızı kaldıramacak kadar yoğun olacaksınız. Keşke bir yaz evliliği planlasanız.
TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)
Geçen hafta Terazi’de yazmıştım; olmadık şeyler olacak, paralar gelecek dedim… Ve ertesi hafta geldi. Bu sadece Teraziler için geçerli değil. Dünya çapında pek olumlu koşullarda yaşadığımız söylenemez, ama bunun hemen ardından yeni fırsatlar gelecek. Yeter ki şu dönemi geleceğe yatırım için kullanalım. Discovery Kanalı İsa’nın çarmığa gerildiği haçın aslında İstanbul’da olduğuna dair bir yayın yaptı. Belli ki resmi izin almışlar, Sultanahmet Meydanı’nda -yanlarında Türkler- özel kıyafetlerle hipodromun altında gizli tünellerde yürüdüler. Ve hazineye çok yaklaştılar. Arkadaş şunu biz ortaya çıkartsak, Dünya’ya açsak, gelen turistlerin parasını cebe atsak fena mı olur?
AKREP (24 Ekim-22 Kasım)
Anası, babası, eşi, çoluğu çocuğu Akrep olan varsa; mesafe koysun. Burç haritaları bir girdap şu ara. Onları da anlamak lazım ellerinde değil, zehirleyecek birini arıyorlar. Özellikle iş ortağı Akrep olanlar çok dikkat etsin. Meşhur hikayedir, kurbağa akrep hikayesi; kurbağa akrebi sırtına alır, nehrin tam ortasında akrep onu sokar. “Şimdi ikimiz de öleceğiz neden soktun” der kurbağa, cevap: Ben akrebim de ondan. Tam o dönemdeler, bir aya geçecek ama o vakte kadar azami dikkat! Hediyelerle kandırmaya başlar, benden duymuş olmayın.
YAY (23 Kasım-21 Aralık)
Yay! Bir uzaylı olarak sana Galaktik huzur için de dua et diyorum. Yıldız haritana göre spiritüel alanda zirvelerde geziyorsun. Dünya çapında makaleleri yayınlanan ünlü bir psikiyatr arkadaşıma sordum: “Gerçekten kuvvetli inançları olanların psikiyatra ihtiyacı olmazmış”. Göktaşı düşse Buda gelir Buda geçer diyeceksin (da’yı ayıran editör istifa etsin, ama h lazım değil mi diyene döner ısmarlıyorum). Ancak bu halini herkes anlamaz; ara sıra aramıza dön, çay iç, mozaik pasta ye. Olmadı ekmek arası… Sevgili Yay; buradan geri dönüş yok, yüksek bir insan olarak kalacaksın, aşağılara bakma.
OĞLAK (22 Aralık-20 Ocak)
Oğlak anne babalarına bu çocuklar sporcudur en fazla Playstation 5 ile evde tutarsınız dedim, yemediğim fırça kalmadı. Kolaysa sen al diyorlar. Haklılar. Bence çocuklar karate yapsın, bu dönemde spor salonu da tehlikeli, evde yapsınlar. Armut gibi uygulamalar var; oradan eğitici beğenmek mümkün. Benim favorilerim İstanbul’da Furkan Muharrem (Avrupa Şampiyonu) , Bodrum’da Levent Sümen Hoca. Deneyin; beğenip beğenmemek size kalmış, bizde hizmette sınır yok. Ben bu işlerden anlamam, bizde lazer kılıcı var malum.
KOVA (21 Ocak -18 Şubat)
Kova nefis bir burçtur. Doğuştan ayrıcalıktır, bütün Kova’lar bilir. Lakin pis tarafları vardır. Mesela 10 bin dolarlık elmas yüzük kaybet, Kova’ya iyi davranmazsan, çekmeceye atar vermez. Gerçi verir de… Bir ay sonra verir. Kovalar melektir ama yüzde 90 melek, yüzde 10 şeytan tarafları vardır. Şimdi buna “kaç yüzde 10” diye gülüyorlar, ama olsun. Bütün Kova’lar medyumdur, bir ay sonra hafiften delirecekler, şimdiden onun yollarını yapıyorlar, Kova çocuğunuz varsa bilginiz olsun. O izci kampı o kamplardan değil….
BALIK (19 Şubat-20 Mart)
Hayatta insanın başına gelebilecek en güzel şey Balık burcu olup yükseleni Kova olmaktır. Kendi havuzlarında yüzerler, hiç kimseye ihtiyaçları olmaz ve herkesi yönetirler. Onlarla ancak bir Kova-Balık veya Kova-Kova başa çıkabilir. Balık en zor burçlardan birisidir, eğer bir Balık’a aşıksanız uzun vade bir birliktelik düşünmeden evvel uzmanından çok iyi bir astroloji haritası çıkartın. Şöyle anlatayım, Balık deyice hepimizin aklına akvaryumdaki rengarenk tatlı balıklar akla geliyor; gerçekten öyledirler. Ama köpekbalığı da bir balıktır ve Jaws filminden beri denize giremeyenler var. Sanıyorum anlatabildim…