Boğalara bir ayrılık gözüküyor ama…
17 Nisan 2021
KOÇ (21 Mart-20 Nisan)
Değerli Koç, “Ramazan vakti ( herkese Hayırlı Ramazanlar) ekranlarda sürekli yiyecek reklamı yaparak sevap mı artırıyorlar, arkadaş; bu ne iş” serzenişine katılmamak mümkün değil. Yabancı kanal izlemeye kalksan, aynı durum orada da geçerli. Yıldızlar müzik dinle kitap oku, evdekilerle ilgilen diyor. Bu arada eski bir dostuna, çok önemli bir konuda büyük bir yardımda bulundun. Oradan aldığın hayır duaları ile yıldız haritan ne derse desin nefis bir hafta geçireceksin. Bu arada yıldız haritası da -zaten- nefis bir hafta diyor, bizde yalan yok.
BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)
Benim güçlü Boğam, çok güçlüsün ama bir zaafın var: Kırmızı. Kırmızı görünce cinlerin tepene çıkıyor. Ve hayatında böyle bir ilişki var. Ayakkabına yapışmış çiklet gibi sürekli huzursuz ediyor. Yıldızlar bir ayrılık gösteriyor. Sakızla uğraşma, ayakkabıyı çıkart at, yeni pabuç giy; bitsin bu iş. Arkana da bakma. Evet güzel şeylerin fevkalade zararlı yan etkileri olabilir, kurtulma vaktidir. Enerjin yüksek, eve yeni bir spor aleti al ve forma gir, yaz kapıda… Gençsin, güzelsin!
İKİZLER (22 Mayıs-21 Haziran)
Sevgili İkizler, en uzun yaşayan gezegen olacağınızı NASA hesaplamış. Hayatta da böyle; İkizler 4×4 otomobil gibidir, bir vites değiştirir, araziye çıkar, kimse tutamaz. Siz de kendinizi yollara vurdunuz, iyi ettiniz ama bu tedbiri elden bırakmak anlamına gelmesin. İkizler hanesinde küçük bir kaza görüyorum, düşme veya elini bıçakla kesme gibi bir şey olabilir. Büyük bir olay değil, merak etmeyin, ama buraya yazıyorum, gereksiz risk almayın. Tedbiri elden bırakmayın, özellikle motosikletiniz varsa.
YENGEÇ (22 Haziran-22 Temmuz)
Ödümüzü patlattın Yengeç. Covid oldun ama atlattın, şimdi hayatın tadını duble çıkartma vaktidir. Sadece geçirenlerin tedbirlerin önemini anladığı bir hastalık. Keşke üç dakikalığına sanal olarak o ortamı yaşatan bir oda olsa da insanların kafasına dank etse karşımızdaki risk. Bir Covid simülatörü şart. Millet çimlere serilmiş maskesiz piknik yapıyor, kimse de ağzını açıp tek bir laf etmiyor. İyiliği için yapılan uyarıyı hakaret sayan bir ortak yıldızımız var. Belki de 9’uncu gezegen etkisi direkt Türkiye’yi vuruyor, bilemiyorum…
ASLAN (23 Temmuz-23 Ağustos)
Sevgili Aslan, sana açık açık söylüyorum, gökyüzü yeryüzündeki durumu tutmuyor. Yıldızlara göre etraf günlük güneşlik. Sadece gezegenlere göre hareket edecek olsak yerden göğe haklısın; har vurup harman savur. Ama biraz tasarruftan kimseye zarar gelmez. Azıcık frene basmakta fayda var. Evet; yeni bir aşk yaşıyorsun, hava atmayı da seversin ama uzun vadeli ilişki istiyorsan biraz daha geleceği düşünerek hareket et. Bunları ancak buradan yazabiliyoruz, yanında söyleyince kükrüyorsun…
BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)
Güzel Başak, bir ara sosyal medyada fenomen oldu “incinmişsun dedi” (psikolog videosu). Evet incindin ve psikiyatrlar bu konularda yardımcı olabililer. Şu deli doktoru fobisinden çık ve eşe dosta danış, hiç merak etme bildikleri /gittikleri birileri vardır. Sadece vücut değil ruh da hasta olabiliyor. Senin durumun falla, burç yorumuyla, dost sohbetiyle, kısa bir tatille atlatılacak olanlardan değil. Beni dinle, yıllarca mutsuz yaşayacağına bir aya eski haline dön, fıstık gibi bir yaz geçir. İşi profesyonellere bırakmak kimi zaman bambaşka (ve olumlu) kapılara giden yollar açar.
TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)
Eylül- Ekim gibi acayip değişiklikler yaşayacağız. Bunlar Terazi dönemi. Bu değişikliklerin tohumu şimdiden atılmaya başlandı. Çok cazip iş teklifleri alabilirsiniz. Yurt dışından gelecek fırsatlar sizi bulabilir. Yıldızınız pırıl pırıl. Bir rakibiniz var, lakin onu ben değil siz biliyosunuz, ona dikkat. Bir sabotaj operasyonuna girişecek, o uzağa düşmeyin. Yükseleni ayağından tutup aşağı çekmek isteyen çok olur. Her şeyi herkese anlatmayın. Zeki insanlar ancak zirveye ulaştıktan sonra işe tişörtle gitmeye başlıyorlar, siz daha orada değilsiniz; biraz özen lütfen, oradan da vurmasınlar.
AKREP (24 Ekim-22 Kasım)
Akrep Türkiye’ni burcu. Yükseliyor. Ummadık gelişmeler olacak, krizler çözülecek. Ama bir tehlike seziyorum. Yükseldikçe -özellikle askeri alanda- sabote etmek isteyenler çıkacak. Ramazan ayında iftar vaktini Türkiye’nin zayıf noktası olarak görenler var. Onları deşifre edip ağızlarının payını vermek gerekecek. Türkiye de -Akrep burcu gibi- tehlikeyi önceden sezer ve tedbirini alır. Burcu Akrep olanlar hayatın tadını çıkartmaya baksın, Teşkilat dizisini izleyin. Şef’in kıyafet muhteşem, kötü adam rolünde anlaşılan ama dizi ile gerçek hayatı ayıracak kadar olgunuz her halde, Dünya tatlısı bir adamdır gerçek hayatta.
YAY (23 Kasım-21 Aralık)
Yaylar spiritüel bir boyuta geçecekler demiştim, ki geçtiler… Ama bu genç yayları kapsamıyordu. Bu etki onlarda kendini üstün görme, her şeye hakkı olduğunu sanma şeklinde vücud buldu. Minik anarşistler olarak dolaşıyorlar aramızda. Başkasına zarar vermeyin de ne yaparsanız yapın, kimsenin ayağına basmayın. Anne babanızla gereksiz tartışma ve takışmalara girmeyin. İnternet üzerinden her şeyi gizli kapaklı yaptığınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz, hepsi izleniyor. Hayır, Devlet değil; işi gücü yok da sizinle mi uğraşacak koskoca ülke. 50 yaşında üniversite bitirmiş herkesin bir bilgisayar mühendisi arkadaşı vardır, siz giderken onlar geliyordu, sistemi çoktan kurdular. Babalar herşeyi bilir.
OĞLAK (22 Aralık-20 Ocak)
Oğlak’lar çok fena sıkıştılar. Covid onları değil ama yakın çevrelerini vurdu. Evin emektarları hasta, şoför hasta. Kendileri de evden çıkmıyor, elleri ayakları kesilmiş gibi hissediyorlar. İyi eleman bulmak zor. Bu işleri sizin adınıza yapan şirketler var. İnternetteki uygulamalardan bahsetmiyorum. Bir nebze daha “aristokrat” çözümlere ihtiyaç duyanlar için bir müjdem var. Yıldızlardaki bu ters açıyı yerine oturtan ve hayatı kolaylaştıran bir eleman bulma şirketi hepsini hallediyor: Berkay Danışmanlık İnsan Kaynakları, internetten bulun, temasa geçin ve derin bir nefes alın.
KOVA (21 Ocak -18 Şubat)
Ah Kova ah! Zekisin ama tembelsin. Bak cep telefonun bile seni uyarmaya başladı, “Her uygulamada, her posta hesabında aynı şifreyi kullanma” diyor. Kimse uygulamalar üzerindeki telefonlardan net konuşamıyor. Çünkü ilan etmiyoruz ama her gün yeni bir sanal saldırı yaşıyoruz, altyapı zorlanıyor. Etraf korsanlar ve kimlik hırsızları ile çevrili iken TC007007’nin kuvvetli bir şifre olduğunu düşünecek kadar saf olmayın lütfen. Profesyoneller şifre üretici kullanıyor, haydi onu yapmadınız biraz daha yaratıcı olun.
BALIK (19 Şubat-20 Mart)
Sevgili Balık yeterince fit ve formdasın. İki börek yedim diye 10 km. yürümene gerek yok. Uykusuzluktan şikayet ediyorsun, bunu Mars retrosu, yok Dolunay gibi gibi magazin yıldız falı bahanelerine bağlama. Gece vakti saat 10’da spor yaparsan uykun kaçar; bütün sporcular bilir, her doktor söyler. Her hafta 15 dakika erken kalkmayı denesen; bir ay sonra bir saat erken kalkıp bir saat erken yatmaya başlarsın ve hayatın değişir. Yani şimdi burçların etkisine inanıp da buna hiç bir şey değişmez demek de bir Balık özelliği işte… Balıklar değişmez, mükemmeli değiştirmeye kalkmak da daha büyük hata; eyvallah!