TBMM’den ortak ‘Filistin-İsrail’ bildirisi
13 Ekim 2023

TBMM Genel Kurulu’nda İsrail ve Filistin’deki çatışmalara ilişkin ortak bir bildiri yayımlandı. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, YSP ve SP grup başkanvekillerinin imzaladığı bildiride, Gazze’deki insani trajediyi derinleştiren kolektif cezalandırma yöntemleri ve sivilleri hedef alan saldırılar kınandı. Filistin ve İsrail’in adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmaları için müzakerelere başlamaları çağrısı yapıldı.

TBMM’de gerçekleşen kapalı oturumlarda ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından bilgilendirme yapıldı. Bildiride ayrıca Filistin-İsrail meselesinin çözümünün sorunların temelinde yatan sebepleri ortadan kaldırmaktan geçtiği vurgulandı. İşgal altındaki Filistin topraklarında devam eden işgal uygulamalarının sona ermesi ve adil bir barışa ulaşılması gerektiği belirtildi.

Ayrıca Filistin Devleti’nin kurulmasının önemi vurgulandı. Bildiriye göre, tüm siyasi partiler olarak taraflardan çatışmayı sonlandırarak sivilleri hedef almamalarını bekleniyor ve kalıcı barışa yönelik müzakerelere başlamaları için Filistin ve İsrail çağrısı yapılıyor.