ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir gösteri düzenlendi.
19 Ekim 2023

İstanbul’da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem düzenledi. AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu, grup adına yaptığı konuşmada, “Hepimiz Mehmet’iz. Aksa’ya da Gazze’ye de gideriz. Yeter ki yöneticilerimiz bize bir yol açsın” dedi.

AGD İstanbul Şubesi üyelerinden oluşan bir grup, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını destekledikleri iddiasıyla ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında saat 21.30’dan itibaren toplanmaya başlayan grup üyeleri, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Filistin Bayrağı ve dövizler taşıyan göstericiler sık sık tekbir getirerek “İstanbul’dan Gazze’ye direnişe bin selam”, “İsrail hastaneleri bombalıyor, parasını Biden ödüyor”, “Katil Biden Kudüs’ten defol”, “Siyonist elçilik kapatılsın”, “Katil İsrail, işbirlikçi ABD”, “Büyük şeytan ABD”, “Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El Aksa”, “Cenk, cihat, şehadet”, “Mehmetçik Gazze’ye” şeklinde sloganlar attı.

Protesto gösterisinde Kur’an-ı Kerim ve sela okunarak dualar edildi. AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu ise grup adına bir basın açıklaması yaptı. Yaroğlu, ABD’nin İsrail’in hamisi, suç ortağı ve siyonizmin ileri karakolu olduğunu belirterek, “Amerika, İsrail’in suç ortağıdır. Gazze’de işlenen bu katliamların en büyük destekçisi Amerika Birleşik Devletleridir” dedi.

Yaroğlu ayrıca Gazze halkını selamlayarak şunları söyledi: “Buradan o şerefli, o izzetli Gazze halkını ve İslami direnişi selamlıyoruz. Onlar direniş diyor, biz de onlarla aynı saftayız. Ancak buradan soruyorum, İslam ülkelerinin yöneticileri nerede?”

AGD İstanbul Şube Başkanı Yaroğlu, kendisini dinleyen kalabalıkla birlikte ‘Mehmetçik Gazze’ye’ şeklinde slogan atarak “Hepimiz Mehmetiz, Aksa’ya da Gazze’ye de gideriz. Yeter ki yöneticilerimiz bize bir yol açsın” şeklinde konuştu.

Yaroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ey Amerika sakın unutmayın; herkesi sindirebilirsiniz, ancak mücahit Erbakan’ın evlatlarını, talebelerini sindiremezsiniz. Mücahit Erbakan sloganı, siyonizmin ve Amerika’nın bağrına saplanmış bir hançerdir.”