Aliağa’da ikinci Zeytin Hasat Şenliği başladı.
19 Ekim 2023

İzmir’in Aliağa ilçesinde, tarihi, turistik, kültürel ve doğal zenginliklerin yanı sıra zeytin ve zeytinyağı üretimiyle de önemli bir yere sahip olan ilçede 2. Zeytin Hasat Şenliği düzenlendi. Aliağa Belediyesi tarafından Hacıömerli Mahallesi’nde bulunan Gryneion Cafe ve Mesire alanında gerçekleştirilen şenlikte renkli görüntüler yaşandı.

Ege bölgesinde binlerce yıldır insanlığa bereket getiren zeytin hasadının başlamasıyla birlikte Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen şenlikte çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sabun yapımı, zeytin salamura ve kırma atölyeleri, zeytinyağı tadım ve zeytinyağlı yemek yarışmaları gibi etkinliklerin yanı sıra tarlada zeytin hasadı yapıldı. Ayrıca katılımcılara çeşitli ikramlar sunuldu ve çekilişle hediyeler dağıtıldı.

Şenlik kapsamında düzenlenen zeytinyağı tadım ve zeytinyağlı yemek yarışmalarında heyecan doruktaydı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, zeytin üretiminin artırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek çiftçilerin üretimlerini desteklediklerini ifade etti. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise Aliağa’nın tarım alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak bu yıl hedeflenen zeytinyağı üretimine ulaşmayı amaçladıklarını söyledi. Aliağa İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mazlum Selim Aksakal ise şenliği düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirtip yeni projeler yapmak için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Zeytinin bölge için önemli bir tarım ürünü olduğunu vurgulayan Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Fatih Kılıç ise il genelinde yaklaşık 400 ton zeytinyağı üretimi yapıldığını ifade etti.