Bir baba, tartıştığı kişilere avcı bıçağıyla saldırarak bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına sebep oldu. Olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
19 Ekim 2023

Bornova ilçesinde meydana gelen olayda, Suriyeli bir genç olan M.S., babasıyla tartıştığı Nihad Memik ve E.Ç.’ye avcı bıçağıyla saldırdı. Bu saldırı sonucunda Nihad Memik hayatını kaybederken, E.Ç. ise ağır yaralandı. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Olay, Yeşilova Mahallesi’nde saat 22.50 sularında gerçekleşti. İddiaya göre, geçen salı günü Nihad Memik ve E.Ç., ayakkabı tamiri ve imalatı yapan Suriyeli W.S. ve oğlu M.S.’den sahte dolar karşılığında gerçek dolar talep etti. Ancak baba-oğul bu teklifi reddetti. Bunun üzerine Nihad Memik ve E.Ç., M.S.’nin küçük kardeşinden zorla ev anahtarını alarak ayakkabı kalıp malzemesini de ele geçirdi. El konulan eşyalarını geri almak için gelen baba W.S., Nihad Memik ve E.Ç. arasında önce tartışma sonra da arbede yaşandı. Olayın şahidi olan M.S., dükkanda bulunan avcı bıçağıyla Nihad Memik’e kasık bölgesinden, E.Ç.’ye ise karın bölgesinden saldırarak yaraladı.

Olayın bildirilmesi üzerine sağlık ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ancak Nihad Memik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. E.Ç.’nin tedavisi ise devam etmekte olup hayati tehlikesi sürmektedir.

Olayın şüphelileri olan baba-oğul ise polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma ise halen devam etmektedir.

Bu arada olay anı, çevrede bulunan bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.