Bir birey, bacağında unutulan bir bez parçasıyla tam 16 yıl boyunca yaşamını sürdürdü.
19 Ekim 2023

Kayseri’de 16 yıl önce tüfekle vurulan Kadir Durdu’nun sol bacağında, o dönem yapılan ameliyatta bez parçası unutulduğu ortaya çıktı. Durdu, “15-16 senedir bir kumaş parçasıyla yaşamışım. Bunu yapanların ceza almasını istiyorum” dedi.

Olay, Kayseri’de 16 yıl önce husumetli olduğu kişilerle tartışan Kadir Durdu’nun tüfekle sol bacağından yaralanmasıyla başladı. Tedavisi tamamlanan Durdu, asker firarisi olduğu için Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne götürüldü. Bu süreçte ağrıları artan Durdu, Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kontrole gitti ve sol bacağından ameliyat oldu. Ancak 16 yıl boyunca bacağında şişlik ve ağrı şikayetleri devam etti.

Kadir Durdu, Kayseri’de özel bir hastaneye giderek muayene oldu ve yıllar öncesinde geçirdiği ameliyattan kaynaklı sol bacağında bez parçalarının unutulduğunu öğrendi. Bunun üzerine yeniden ameliyata alınan Durdu’nun bacağındaki bez parçaları temizlendi. Ancak izler ve iyileşmeyen yaralar nedeniyle Durdu, Dicle Üniversitesi Hastanesi ile ameliyatı yapan doktordan şikayetçi oldu.

Kadir Durdu’nun avukatı Şafak Baysal, müvekkilinin yaşadığı mağduriyeti anlattı ve hukuki sürecin takip edileceğini belirtti. Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği ise olayla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.