Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin yeni tesisleri resmi olarak faaliyete geçti.
19 Ekim 2023

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin yeni tesisleri, Türkiye’nin seramik sağlık gereçleri ihracatının yarısından fazlasını gerçekleştiren bir şirket olarak, Bilecik Bozüyük’te düzenlenen bir törenle açıldı. Seramik üretiminde 65. yılını kutlayan firma, gömme rezervuarlar için ayrı bir tesis kurdu. Toplamda 76,5 milyon Euro’ya mal olacak olan yatırımın önceliği sürdürülebilirliğe ve fırsat eşitliğine verildi.

Eczacıbaşı VitrA’nın son teknolojiyle donatılan yeni seramik sağlık gereçleri üretim tesisinde, robotik otomasyon kullanılıyor. Bu tesislerin açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve diğer önemli isimler katıldı.

Yeni tesisler tamamlandığında, VitrA Üretim Kampüsü’ndeki toplam alan yaklaşık yüzde 50 büyümüş olacak. Ayrıca kadın istihdamını artırarak toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmayı hedefleyen bu yatırım ile fabrikada daha fazla kadın çalışan olacak.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, sürdürülebilirlik ilkesini iş modelinin kalbinde tuttuklarını belirtti. Ayrıca şirket, yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanarak üretimde elektrik kaynaklı karbon emisyonlarını sıfırlamayı hedefliyor.

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’su Özgen Özkan ise teknoloji ile insan gücünü dengeleyen yatırımlarla fırsat eşitliğini desteklediklerini vurguladı. Şirket, Avrupa pazarındaki talebi karşılamak için hazır olduklarını ve seramik sağlık gereçlerindeki üretim kapasitelerini artırdıklarını söyledi.