Kadıköy’de gerçekleştirilen denetimde ceza kesilen sürücü, hakkımı helal etmiyorum şeklinde tepki gösterdi.
19 Ekim 2023

Kadıköy’de sivil trafik ekipleri, drone destekli denetimler gerçekleştirdi. Yayalara yol vermeyen 9 sürücüye toplamda 13 bin 853 lira ceza kesildi. Ancak cezaları kabul etmeyen sürücülerden biri olan Yiğit Pala, “Görüntüyü görmeden ceza tutanağını imzalamam. Birçok araç geçti, neden ben hedef alındım? Hakkımı helal etmiyorum” şeklinde tepki gösterdi.

Kadıköy Söğütlüçeşme Caddesi’nde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı sivil trafik ekipleri, yayalara yol vermeyen sürücülere yönelik denetimler gerçekleştirdi. Drone kullanılarak yapılan denetimlerde, yayalara öncelik tanımayan araç sürücülerine ceza yazıldı. Yayalara yol vermeyen 9 sürücüye kişi başına bin 979 lira olmak üzere toplamda 13 bin 853 lira ceza uygulandı. Ancak bazı sürücüler bu cezalara itiraz ederek, drone görüntülerini izledikten sonra tutanağı imzaladı.

Yiğit Pala ise kendisine kesilen cezaya itiraz ederek, yayaya yol verdiğini iddia etti. Polis ekipleri ise drone görüntülerinin bulunduğunu ve istediği takdirde inceleyebileceğini söyledi. Yiğit Pala, “Birçok yayaya yol verdim. İtiraz edeceğim, görüntüyü görmeden ceza tutanağını imzalamam. Neden ben hedef alındım, birçok araç geçti? Hakkımı helal etmiyorum” şeklinde tepkisini dile getirdi.