Son bir haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi.
19 Ekim 2023

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadeledeki kararlılık vurgusu yaparak, son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen 42 teröristin yanı sıra bu yıl içinde toplamda 1682 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aktürk ayrıca, Türkiye’nin terörle mücadelesinin kesintisiz ve kararlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Aktürk, Gazze’deki çatışmaların son bulması ve bölge barışının sağlanması için olumlu adımlar atılması gerektiğini ifade ederek, MSB’nin tüm birliklerinin PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Suriye’de istikrarın sağlanması ve Suriyelilerin güvenli bir ortama dönmesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Aktürk, harekat bölgelerindeki güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik terörist saldırıların devam ettiğini aktardı. Bu kapsamda, 1 Ocak’tan itibaren birliklere yönelik 400 taciz ve saldırı gerçekleştirildiğini ve bu saldırılara karşılık verilerek 1272 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Sınırların güvenliği konusunda alınan tedbirlerin de sürdüğünü belirten Aktürk, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 633 kişinin yakalandığını ve 4956 kişinin hudutları geçemeden engellendiğini söyledi. Bu yıl içinde ise toplamda 9863 kişinin yakalandığını ve 176338 kişinin hudutları geçemeden engellendiğini ifade etti.

Aktürk ayrıca, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in NATO toplantısında Ukrayna’ya destek çağrısı yaptığını ve terörle mücadelede müttefiklerden destek beklediklerini belirtti. Ayrıca, ABD’nin Doğu Akdeniz’e gönderdiği uçak gemilerinin sivillerin tahliyesi operasyonu kapsamında olduğunu bildirdi.

Son olarak, TSK’nın Doğu Akdeniz’deki eğitim ve tatbikatlarının devam ettiğini vurgulayan Aktürk, Türkiye’nin hak ve menfaatlerini korumaya devam ettiklerini söyledi.