Üniversite öğrencisi Sami’nin başını satırla kesen sanığın cezasına yapılan itiraz, reddedildi.
19 Ekim 2023

Antalya’da bir öğrenci yurdunda meydana gelen korkunç olayda, 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul, 35 yerinden bıçaklanarak başı satırla kesilen İhsan Güney tarafından öldürülmüştü. Güney’e verilen indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına yapılan itiraz ise üst mahkeme tarafından reddedildi.

Olay, 7 Aralık 2021 tarihinde Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan bir öğrenci yurdunun yemekhanesinde gerçekleşti. Yurtta çalışan aşçı İhsan Güney, Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olan Mehmet Sami Tuğrul’un başını satırla keserek vahşice cinayeti işledi. Güney, kestiği başı genç adamın göğsünün üzerine koyarak “Deccal’i vurdum” diyerek bağırdı ve satırı da gencin göğsüne bıraktı. Olayın tanıklarından bir öğrenci ise polisi arayarak yardım istedi. Polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle İhsan Güney gözaltına alındı. Şüpheli, daha yeni işe başladığı ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kişi olarak tutuklandı.

Mart ayında Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında İhsan Güney’e, “canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme” suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Ancak itirazda bulunularak, sanığın akıl sağlığına ilişkin geçerli bir rapor alınmadığı, suç vasfında hata yapıldığı ve indirim hükümlerinden yararlandırılmadığı gerekçesiyle karara itiraz edildi. Dosyayı inceleyen Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi ise itirazı reddetti.

Ret kararının gerekçesinde, İhsan Güney’in Mehmet Sami Tuğrul’u 35 yerinden bıçaklayarak başını vahşice keserek “eziyet çektirmek suretiyle insan öldürme” suçunu işlediği belirtildi. Ayrıca iddialar, savunmalar, tanık beyanları, olay yeri incelemeleri, el koyma tutanakları ve otopsi raporu gibi tüm dosya içeriği göz önünde bulundurularak suçun açık bir şekilde kabul edildiği ifade edildi. Gerekçede, İhsan Güney’in ceza ehliyetine ilişkin alınan raporun denetime açık ve hükme yeterli olduğu vurgulanarak, bu konuda hukuka aykırılık bulunmadığı belirtildi.