CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. Özel, Gazze’deki hastaneye yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, “İsrail’in bu saldırısı hepimizi yasa boğdu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yayınlanan ortak bildiriyi önemsiyoruz. Sivil ölümlerine yeterince ses çıkmadığını ve uluslararası örgütlerin gereken tepkiyi göstermediğini düşünüyoruz” dedi.
Özel, kurultay öncesinde parti kadrolarının belirlenmesi konusunda ise “Parti Meclisi’nin (PM) örgütü temsil etmesi gerektiğini düşünüyoruz. PM üye sayısının 100 olmasını istiyoruz. 6 Kasım’da kimin genel başkan olacağına delegeler karar verecek. Belediye başkanlarının belirlenmesinde vatandaş memnuniyetinin temel kriter olduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.
Özel ayrıca CHP’nin ittifak kapasitesinde bir aşınma olduğunu kabul ettiğini ve yeni genel başkan ve yönetim seçimi ile ittifak için yeni bir alan açılacağını belirtti. İYİ Parti ile tekrar ittifak yapma ihtimaline değinen Özel, “6 Kasım’dan sonra tüm ittifak olanaklarını zorlamaya hazırız. İttifak olmayan yerlerde de iddialı kampanyalar yürütmeye hazırız” dedi.
Özel ayrıca CHP milletvekili grubunda çoğunluğun değişimden yana olduğunu belirterek, “Milletvekili grubunda yüzde 55’e 45; biz öndeyiz. Tahminlerin üzerinde bir destek alacağız ve kurultayı kazanacağız” şeklinde konuştu. Ayrıca genel başkan seçiminin boş oylar kullanılarak 3. tura bıraktırılması iddialarına da yanıt veren Özel, bu fikrin sahibiyle Genel Başkan’ın yollarını ayırmasını önerdi.