Başakşehir’de, Gazze için “insanlık nöbeti” başlatıldı.
26 Kasım 2023

İstanbul’un Başakşehir ilçesinde, Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılara dikkat çekmek amacıyla Başakşehir Millet Bahçesi’nde “insanlık nöbeti” başlatıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Gazze’ye ses olmak için vatandaşları nöbete katılmaya davet etti.

Başakşehir Millet Bahçesi’nde kurulan çadır ve stantlarda, Gazze’de yaşanan zulüm gözler önüne seriliyor. İlk nöbete Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da katılım gösterdi. Kartoğlu, etkinlik alanında Gazzeli çocukların yazdığı mektupları da inceledi.

Etkinlik 30 Kasım’a kadar devam edecek ve her gün farklı okullardan öğrenciler de nöbet tutacak. Ayrıca etkinlik alanında kermes düzenlenecek ve elde edilecek gelirle alınacak ambulans, Kızılay aracılığıyla Gazze’ye gönderilecek.

ÇOK OKUNANLAR