Aksaray’da seyir halindeki bir hafif ticari aracın üzerine, rüzgarın etkisiyle yerinden kopan çatı düştü. Sürücü Uğur Şimşek (27) ve annesi yara almadan kurtulurken, araçta hasar meydana geldi.
Olay, Hürriyet Mahallesi’nde saat 12.30 sıralarında gerçekleşti. Uğur Şimşek’in kullandığı 68 BJ 533 plakalı hafif ticari aracın üzerine, saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan rüzgarın etkisiyle müstakil bir evin sac çatısı uçarak düştü. Sürücü Şimşek ve annesi sağ salim kurtulurken, polis ekipleri ve çevredekiler tarafından çatı aracın üzerinden kaldırıldı. Uğur Şimşek yaşadığı olayı şu şekilde anlattı: “Aracım seyir halindeyken çatı birdenbire üzerimize düştü. Rüzgar çok şiddetliydi. Çatının sahibi zararımı karşılayacağını söyledi.”
Şehirde etkili olan rüzgar nedeniyle bazı elektrik direkleri ve reklam panoları da zarar gördü. Ayrıca başka iki araç da üzerlerine düşen parçalar nedeniyle hasar aldı.