Kar maskesi takan bir kişi, kuyumcuya gelerek bilezik fiyatını sordu. Ancak bu sorgulama sırasında soygun gerçekleştirdi. Soygunun ardından kaçmaya çalışırken ormanda yakalandı. (2)
06 Aralık 2023

Bursa’da, bir gün önce bilezik fiyatı sorduğu kuyumcu dükkanından silah zoruyla 8 bilezik çalan kar maskeli şüpheli Emre V.’nin yakalanması ve olayın detayları ortaya çıktı. Polis ekipleri, yaklaşık 300 güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyerek plakasız motosikletin marka ve modelini belirledi. Bu marka ve modeldeki motosikletleri satan bayileri ziyaret eden polis, Emre V.’nin 3 ay önce 100 bin liraya motosiklet aldığını ancak parasını ödemediğini tespit etti. Fatura üzerinden Emre V.’nin kimliğini belirleyen polis, şüphelinin altınları aldıktan sonra kaçtığı güzergahı da kamera görüntülerinden tespit etti.

Emre V., ormanda saklandığı sırada polis ekiplerince gözaltına alındı ve İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Sorgusunda daha önce yağma suçuna karıştığı ortaya çıkan Emre V., tütün işiyle uğraştığını, biriken borçlarını ödeyemediği için böyle bir plan yaptığını ifade etti. İlk gün cesaret edemediği için olayı gerçekleştirmediğini ancak ikinci gün silah zoruyla 8 bileziği alıp kaçtığını söyledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Emre V., adliyeye sevk edildi. Ayrıca Emre V.’nin lüks bir hayat sürdüğü ve sosyal medyada yatla gezerken paylaştığı fotoğrafların dikkat çektiği belirtildi.

Semih ŞAHİN/BURSA,
FOTOĞRAF