Datça açıklarında 67 kaçak göçmen kurtarıldı ve maalesef 4 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.
20 Ocak 2024

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından toplam 67 kaçak göçmen kurtarıldı. Ayrıca, 4 kaçak göçmenin cansız bedenine de ulaşıldı. Olaylar, 18 Ocak ve 19 Ocak tarihlerinde gerçekleşti.

18 Ocak’ta saat 13.00’te, içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir yelkenli teknenin motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunduğu bilgisi alındı. Bunun üzerine Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti ve teknedeki 29 kaçak göçmeni kurtardı.

19 Ocak’ta saat 23.28’de ise bir grup kaçak göçmenin bulunduğu lastik botun yardım talebinde bulunması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye yönlendirildi. Ekipler tarafından lastik botta bulunan 28 düzensiz göçmen kurtarıldı ve ayrıca 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de yakalandı.

Aynı tarihte, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri kurtarılan kaçak göçmenlerden aldıkları bilgilere dayanarak, denize düşen 14 düzensiz göçmene dair bilgi edindiler. Bunun üzerine havadan ve denizden arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ekiplerin çalışmaları sonucunda 10 kaçak göçmen daha deniz yüzeyinde bulunarak kurtarıldı, ancak 4 kaçak göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarılan kaçak göçmenler İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.