Türk moda markası DeFacto, çevreci bir koleksiyonla karşımıza çıkıyor. Marka, sürdürülebilirlik ve doğaya saygı temalarını ön plana çıkaran bu koleksiyonuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. DeFacto’nun çevreci yaklaşımı, moda dünyasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu koleksiyonda kullanılan materyallerin geri dönüştürülebilir olması ve doğal kaynakların korunmasına katkı sağlaması hedefleniyor. DeFacto’nun çevreci koleksiyonu, modaseverler arasında büyük ilgi uyandıracağa benziyor.
20 Ocak 2024

DeFacto, dünya çapında bir moda markası olarak, doğal pamuk içeren kumaşlarla tasarlanan yeni Rejeneratif Denim Koleksiyonu’nu tanıttı. Bu koleksiyon, denim kumaş üreticisi Maritaş Denim ile yapılan iş birliği sayesinde ortaya çıkmıştır. Ürünler, doğa dostu moda severlerin beğenisine sunulmuştur.

DeFacto’nun Rejeneratif Denim Koleksiyonu, çevreci tarım uygulamalarını destekleyen pamuk üretimiyle elde edilen kumaşlar kullanılarak tasarlanmıştır. Bu uygulamalar kimyasal kullanımını minimuma indirirken, toprağın kendini onarmasına yardımcı olmakta ve sürdürülebilirliğe katkı sağlamaktadır.

Koleksiyonda, erkekler için 5 farklı jean modeli bulunmaktadır. Ayrıca koleksiyona yeni ürün seçenekleri eklenmesi planlanmaktadır. Kullanılan pamuklar ise Control Union tarafından 100 yılı aşkın süredir gözetim ve belgelendirme yapmakta olan bir kuruluş tarafından sertifikalandırılmaktadır.