Özgür Özel Erdoğan için ‘Cunta lideri’ diyeli üç gün oldu, Ak Parti yeni fark etti
06 Nisan 2025

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ve Ak Parti’nin siyasi reflekslerinde bir zayıflama belirtisi dün ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ilgili eleştirilerinin dozunu arttırırken 3 Nisan günü yaptığı bir açıklamada Erdoğan için “Karşımda bir cumhurbaşkanı yok bir cunta lideri var” demişti. Bu sözlere günlerdir tepki vermeyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Ak Parti, Özgür Özel aynı sözleri kurultay konuşmasında da tekrarlayınca tepki yağdırdı.

İlk açıklama yapanlardan biri Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik oldu. Çelik “Demokratik siyasi sözlükte ‘cunta eşittir CHP’ yazar. Özgür Özel siyasi tarih bilmediği gibi siyasi cümle kurmayı da bilmiyor” dedi.

Çelik’in sosyal medya paylaşımı şöyleydi:

“Siyasi tarihimizde on yıllar boyunca cunta yönetimlerinin siyasi destekçisi her zaman CHP olmuştur. Demokratik siyasi sözlükte ‘cunta eşittir CHP’ yazar. Özgür Özel siyasi tarih bilmediği gibi siyasi cümle kurmayı da bilmiyor.

Girdiği her seçimi millet iradesiyle kazanmış Cumhurbaşkanı’mıza karşı bu ifadeleri kullanmak kötü niyetli bir siyasi cehaletten başka bir şey değildir. Tipik bir CHP geleneğidir; demokratik yollarla seçilmiş iradeye cunta derler, karanlık cunta yönetimlerine ise demokrasi diye bakarlar. Cumhurbaşkanı’mızın büyük siyasi mücadelesi ile demokrasimiz üzerindeki bütün gizli ve açık cuntalar etkisiz hale gelmiştir. Cunta destekçisi CHP geleneği ise bu kurultayda da ‘Yassıada zihniyetine biat’ etmiştir.”

Ardından Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yılmaz “Halkın seçtiğine ‘cunta’ demek, esas itibarıyla halkı ‘cuntacı’ olarak nitelendirmektir. Milli iradeyi yok saymaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz şöyle devam etti:

“Bu dil demokratik siyasetin değil, vesayetçi geleneğin bugünkü dışa vurumudur. Olsa olsa içindeki ‘cunta’ özlemini başkalarına yansıtma halidir. AK Parti ve Cumhur İttifakı tabanını aşağılayan, siyasi nezaketten nasibini almamış bu dil, fırsat bulunca her türlü aşırılığı ve baskıyı yapacağını şimdiden ortaya koymaktadır.

Gerginliği, kutuplaştırmayı, kamplaştırmayı hedefleyen bu muhalefet dilinin, ana muhalefet partisine de ülkemize ve demokrasimize de zarardan başka bir sonucu olmayacaktır. Sorumsuz ve saldırgan siyaset tarzı, geçmişte defalarca olduğu gibi zamanı gelince halkımızdan gerekli demokratik cevabı sandıklarda alacaktır.”

“Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmeye devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, diğer taraftan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik sergilenen “çirkin” üslubun da kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu yaklaşım, ekonomik istikrarımızı bozma, güven ortamını zedeleme ve insanımızın refahına kastetme anlamına gelmektedir. Sorumlu bir muhalefet; ekonomiyi baltalamayı değil, 85 milyonun refahı için yapıcı eleştiriler ile ekonomik politikalara destek olmayı gerektirir.

Sorumsuz siyasetçiler ne derse desin; Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliğinde, milletimizin duası ve desteğiyle Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmeye devam edeceğiz. Demokrasi ve kalkınma yolunda yeni hedeflere yürüyecek, terörsüz Türkiye hedefine ulaşacak, etkin dış politika ile milli menfaatlerimizi koruyacak, ekonomik programımızı kararlılıkla uygularken, halkımızın refahını artırmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.”

Fahrettin Altun siyasetçi gibi konuştu

Cevdet Yılmaz’dan sonra sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’daydı.

Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in partisinin 21. Olağanüstü Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Özel’in, kendi partisi içerisindeki hizip savaşlarını perdelemek, parti tabanının tepkisini bastırmak, yolsuzluk ve şaibe iddialarını görünmez kılmak için her türlü çarpıtma, manipülasyon ve iftira yöntemine başvurduğunu kaydeden Altun, şunları ifade etti:

“Toplumu kutuplaştırmak, siyaset kurumunu itibarsızlaştırmak ve milletin değerleriyle kavgalı bir dili meşrulaştırmak adına organize bir kötülük şebekesi gibi hareket etmektedir. Kendi siyasi tarihleri darbelerle, vesayet odaklarıyla, anti-demokratik müdahalelerle dolu olanların; hayatını millet iradesine adayan, vesayet odaklarına karşı kararlılıkla mücadele eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ‘cunta başkanı’ gibi ahlak dışı ve izansız hakaretlerde bulunmaları en hafif tabiriyle siyasi ahlaksızlıktır, had bilmezliktir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Şubat’tan 27 Nisan’a, 17-25 Aralık’tan 15 Temmuz’a kadar tüm vesayet girişimlerine karşı milletin yanında durmuş, demokrasiyi savunmuş, sivil siyaseti tahkim etmiş bir lider olduğunu hatırlatan Altun, “Cunta özlemi duyanlar, yargı ve medya eliyle siyaset mühendisliği yapanlar, aynaya baktıklarında aradıkları ‘cunta’ zihniyetini göreceklerdir. Bu vesayetçi anlayışın, partisi içinde kayıt dışı siyaset ve paralel yapı arayışlarıyla nasıl iktidar savaşı verdiğine milletimiz defalarca şahit olmuştur. Şimdi de bu şahitlik devam etmekte, milli iradeye karşı kurulan her kumpas, milletin vicdanında mahkum edilmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Altun, milletin, Yassıada’da 27 Mayıs’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta ve 15 Temmuz’da sergilenen zihniyeti iyi tanıdığını, bu zihniyetin modern temsilcilerine hak ettikleri cevabı sandıkta ve her meşru zeminde vermeye devam ettiğini belirterek, hakikatin, milletin ve demokrasinin yanında kararlılıkla duran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda yola devam ettiklerini vurguladı.

Adalet Bakanı: Yassıada zihniyeti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Özgür Özel’e tepkisini sosyal medyadan duyuranlardandı.

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen adli soruşturmalar üzerinden Sayın Cumhurbaşkanı’mıza yönelttiği çirkin ifadeler hedef saptırma, algı oluşturma ve yargıyı baskı altına alma çabasından ibarettir” değerlendirmesinde bulunan Tunç, Türkiye’nin demokratik siyasi hayatında en yüksek oranlarla art arda seçilerek kesintisiz en uzun süre başbakanlık görevi yapan, halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı’na “cunta başkanı” demenin, demokratik meşruiyeti inkar, milletin iradesine tahammülsüzlüğün itirafı olduğunu vurguladı.

Vesayet düzeniyle kol kola yürüyen, darbe dönemlerinin gölgesinde siyaset üreten “Yassıada zihniyeti”ni hafızalarına kazıyan milletin, vesayetle mücadele edenle onun gölgesinde büyüyeni ayırt edecek ferasete sahip olduğunu belirten Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtıralara, sokak kalkışmalarına ve 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimine karşı milletiyle birlikte mücadele ettiğini, demokrasiyi koruduğunu, darbeci cuntacı anlayışı tarihe gömdüğünü hatırlattı.

Tunç, “CHP Genel Başkanı’na düşen, yargı sürecini etkilemeye çalışmak yerine, adli soruşturmalara muhatap olan arkadaşlarına yargı önünde hesap vermelerini, isnat edilen suçlamalar karşısında savunma haklarını kullanmalarını salık vererek adaletin tecellisine katkı sunmak ve hukuki sürece saygı duymaktır” ifadelerini kullandı.

Vedat Işıkhan:

Özgür Özel’e tepki gösteren isimlerden biri de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dı. O da sosyal medyadan açıklama yaptı.

“CHP Genel Başkanı Özel’in Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yönelik ‘cunta’ ifadesini kullanması en hafif tabiriyle milletin hür iradesine hakarettir” ifadesini kullanan Işıkhan, şunları kaydetti:

“Aziz milletimizin iradesiyle girdiği seçimleri kazanan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize dil uzatan, meşruiyetini sorgulayan hadsizler önce kendi tarihlerini, vesayetle kol kola yürüdükleri dönemleri, demokrasiyi hiçe saydıkları uygulamaları hatırlasınlar. Hain darbe girişimine milletimizle birlikte ‘dur’ diyen, vesayet odaklarının kirli planlarına karşı ‘her daim milletin iradesinden başka bir irade tanımıyorum’ diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerine ilerlemeye devam edeceğiz. Milli iradeye ‘cunta’ diyenler önce partilerinde yaşadıkları skandalları açıklasın!”

ÇOK OKUNANLAR