Peru eski devlet başkanı Humala ve eşi Heredia’ya yolsuzluktan 15 yıl hapis
16 Nisan 2025

Peru’nun eski Devlet Başkanı Ollanta Humala kara para aklamaktan suçlu bulunarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Başkent Lima’daki bir mahkeme, Humala’nın 2006 ve 2011’deki seçim kampanyalarını finanse etmek için Brezilyalı inşaat şirketi Odebrecht’ten yasadışı para aldığını belirtti.

Savcılar Humala’ya 20 yıl, Heredia’ya ise 26 buçuk yıl hapis cezası verilmesini talep etmişti. Üç yıldan uzun süren yargılamanın ardından mahkeme uzun zamandır beklenen kararını açıkladı.

Humala ile birlikte Milliyetçi Parti’yi kuran eşi Nadine Heredia da kara para aklamaktan suçlu bulunarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Humala duruşmaya bizzat katılırken Heredia duruşmayı görüntülü bağlantıyla dinledi. 62 yaşındaki eski cumhurbaşkanı ve eşi kendilerine yöneltilen suçlamaları reddettiklerini söyledi.

Peru Dışişleri Bakanlığı Heredia’ya Brezilya tarafından sığınma hakkı verildiğini ve oğlunun kendisiyle birlikte seyahat edebileceğini açıkladı.

ÇOK OKUNANLAR