Böylesi görülmedi: ‘Yok artık’ dedirten organize dolandırıcılık
25 Nisan 2025

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 13 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 139 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Şüphelilerin 450 bin GSM hattı üzerinden 1.2 milyar TL dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı, KOM Daire Başkanlığı ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü operasyonda 22 çatı örgüt mensubunun tespit edildiğini belirtti.

Şüphelilerin sahte e-Devlet bağlantıları, “ceza soruşturmanızın son günüdür” mesajları, sahte kart aidatı iadesi ve araç çekilişi gibi yöntemlerle vatandaşların kişisel bilgilerini ele geçirdiği ifade edildi.

8 aydır MASAK ile yürütülen ortak çalışmalar sonucunda 45 bin 663 dolandırıcılık vakası tespit edilirken, toplam zararın 1.2 milyar TL olduğu belirtildi.

Operasyonlarda çok sayıda cep telefonu, GSM hattı, tablet, bilgisayar, yazılım ve ağ donanımı ele geçirildi. Şüphelilere ait iki şirkete ve tüm mal varlıklarına el konuldu.

Yerlikaya, “Siber suçlara karşı en güçlü kalkan farkındalıktır. Lütfen şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’mize bildirin” çağrısında bulundu.

ÇOK OKUNANLAR