İnternetten ucuz koyun almak istedi: 170 bin TL dolandırıldı
01 Mayıs 2025

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yaşayan bir vatandaş, internetten 18 küçükbaş hayvan almak isterken 170 bin TL dolandırıldı. Satıcıya ulaşamayan H.B., jandarmaya başvurarak şikayetçi oldu. Yetkililer, online hayvan alışverişlerinde yüz yüze ve belgeli işlem yapılması konusunda vatandaşları uyardı.

H.B. isimli vatandaş, internet üzerinden 18 küçükbaş hayvan satın almak isterken 170 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı.

İddiaya göre, H.B. bir e-ticaret platformu üzerinden B.D. isimli kişiyle iletişime geçerek hayvan alımı konusunda anlaşmaya vardı. Ardından 5 farklı FAST işlemiyle toplamda 170 bin TL’yi B.D.’nin banka hesabına havale etti. Ancak paranın gönderilmesinden kısa süre sonra satıcıya ulaşamayan H.B., dolandırıldığını anlayarak hemen Pazaryeri İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurdu.

H.B., şüpheli B.D.’den hem şikayetçi hem de davacı olduğunu belirtirken, jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı bir adli tahkikat başlattı. Ekipler, dolandırıcılığı tüm yönleriyle araştırıyor.

YETKİLİLERDEN ÖNEMLİ UYARI

Jandarma ve emniyet yetkilileri, özellikle yüksek meblağlı internet alışverişlerinde vatandaşları uyarıyor. Alım-satım işlemlerinin yüz yüze, belgeli ve güvenilir platformlar üzerinden yapılması büyük önem taşıyor.

ÇOK OKUNANLAR