Kadıköy’de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesine ilişkin soruşturmada, 18 yaşından küçük iki şüpheli hakkında daha gözaltı kararı verildi; böylece cinayetin dört kişi tarafından işlendiği iddiası resmiyet kazanmaya başladı.
Kadıköy’de 24 Ocak 2025 tarihinde yaşanan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran cinayetle ilgili soruşturma kapsamında yeni gelişmeler yaşandı. 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iki zanlı hakkında daha gözaltı kararı verdi.
Ünlü İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar’ın oğlu olan Mattia Ahmet Minguzzi, tarihi Salı Pazarı’nda alışveriş yaparken B.B. ile çıkan tartışmanın ardından beş yerinden bıçaklanmış, olay sırasında U.B. adlı bir başka genç de yerde yaralı halde yatan Minguzzi’yi tekmelemişti. Ağır yaralanan Mattia, hastanede 14 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti.
Cinayetle ilgili daha önce iki sanık hakkında “çocuğu kasten öldürmek” suçundan 18 ila 24 yıl arasında hapis istemiyle dava açılmıştı. Son gelişmeyle birlikte, gözaltı kararı verilen yeni şüphelilerin de 18 yaşından küçük oldukları belirtildi.
Minguzzi ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, faillerin iki kişiyle sınırlı olmadığını savunarak, olayla ilgili dört kişilik bir fail grubu olduğunu ileri sürmüş ve savcılığa bu yönde başvuruda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında başlatılan yeni gözaltı işlemleri, dosyada kapsamlı bir ilerlemenin habercisi olarak değerlendiriliyor.