2003 Türkiye güzeli ve manken Aslı Baş’ın şaibeli şekilde yaşamını yitirdiği lüks villa 15 milyon dolara satıldı. Villayı 2018’de AKP’den milletvekili aday adayı olan Eşref Keleş aldı.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatilde iken kaldığı ünlü iş insanı Ahmet Bayer’in lüks villasının terasından düşerek ölen 2003 Türkiye güzeli ve manken Aslı Baş’ın yaşamını yitirdiği lüks villanın 15 milyon dolara satıldığı ortaya çıktı.
2003 yılında Antalya’da düzenlenen düzenlenen Miss Model Of The World güzellik yarışmasında Türkiye adına yarışıp Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’ndeki Club Flipper Tatil Köyü’nde ünlü turizmci ve iş insanı Ahmet Bayer’in davetlisi olarak lüks villasına tatile gelmişti.
21 Temmuz 2010 tarihi gecesi lüks villanın terasından düşerek yaşamını yitiren Aslı Baş’ın ardından açılan davada Ahmet Bayer ve çocukları Hakan ve Volkan Bayer ile işçi Murat Umirov cinayetten yargılanmıştı.
Ahmet Bayer ve oğulları hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yanlarında çalışan Murat Umirov (43) hakkında da ‘delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak’ suçundan 7,5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Mahkeme heyeti, yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle yaklaşık 10 yıl süren dava ocak 2020’de sonuçlanarak beraatleri ile sonuçlanmasına karar vermişti.
15 milyon dolara satın alındı
Sözcü’nün göre Antalya’da toprağa verilen Aslı Baş’ın ardından Yalıkavak’ın cennet koylarından birinde bulunan yaklaşık 1 dönüm arazi üzerinde 800 metre kullanım alanı olan yüzme havuzlu, saunası, hamamı olan denize sıfır ultra lüks villanın geçtiğimiz hafta içerisinde Ankaralı iş insanı Eşref Keleş tarafından 15 milyon dolara satın alındığı ve satışın geçtiğimiz Cuma günü yapıldığı öğrenildi. Ünlü iş adamı Eşref Keleş, 2018 genel seçimlerde AKP Diyarbakır milletvekili aday adayı olmuştu.