Kelimelerin, sözlerin önemi azalmaya mı başladı?
20 Mayıs 2025

Başka haber sitelerinde durum ne bilmiyorum ama bizim 10Haber’de bir tecrübemiz var: Okuyucu siyaset haberlerine pek ilgi göstermiyor. Demeçler, nutuklar pek az okunuyor. Siyasi gelişmelere ilişkin çarpıcı bir haber olursa bir miktar okunurluk yükseliyor ama o da bir miktar.

Bu durumun istisnası, 19 Marttan itibaren yaşanan süreç oldu. Birden bire siyasete ilgi arttı, bu haberler de okunmaya başladı. Ama sonra yeniden düşüşe geçti.

Daha önce pek çok kez sert eleştirdiğim Özgür Özel’i 19 Marttan beri dikkatle izliyorum. Bu konu gündemden düşmesin, İmamoğlu hapiste unutulmasın diye samimi bir çaba içinde, her gün biryerlere koşturuyor.

İşte dün akşam İzmir’de mitingdeydi. Gündoğdu alanı bir kez daha hınca hınç doldu bir CHP mitinginde. Üstelik bu sefer ufukta bir seçim yok, siyasi heyecan eğer doruktaysa bir tek İmamoğlu yüzünden dorukta. Buna rağmen meydanın çok kalabalık olması CHP açısından iyi bir şey tabii.

Ama Özgür Özel giderek üslubunu sertleştirdiği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı giderek daha sert ifadeler kullandığı halde, mitingin haberine olan ilgi sınırlı.

Acaba neden?

Sanki kelimeler, edilen sözler giderek anlamını kaybediyor. Cumhurbaşkanı’na “diktatör” veya “otokrat” demek sanki artık kimseyi şaşırtmıyor, “şok edici” gelmiyor. Oysa Özgür Özel bu “şok edicilik” etkisini kullanmaya gayret ediyor.

Kelimelerin anlamlarını kaybetmesi ümitsizliğin yeniden artmasından mı? Olabilir ama mitingin kendisindeki kalabalık öyle bir moralsizlik olmadığını göstermiyor mu?

Peki neden? Neden bu sözler eskisi kadar heyecan yaratmıyor?

Bu sorunun etrafında daha çok dolaşacağım; kendimi ikna edecek ve umarım size de inandırıcı gelecek bir cevap bulmaya çalışıyorum.

ÇOK OKUNANLAR