Rusya’ya bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’da korkunç bir cinayet yaşandı.
Milli jimnastikçi ve ‘İlham’ adındaki bir spor okulunun müdürü 35 yaşındaki Elena Ryabinina dört yıl önce Türkiye’de Mete Etzfela ile tanıştı.
Mete Etzfela aynı zamanda Alman vatandaşıydı.
Çift bir süre Almanya’nın Bremen şehrinde yaşadıktan sonra anlaşamadı. Elena çocuğuyla beraber Rusya’ya döndü.
Boşanmak istemediği iddia edilen Mete Etzfela ise Elena’yı ikna etmek için Rusya’ya gitti.
Doğum günü öncesinde cinayet
Elena üçüncü yaşına girecek olan çocuğu için doğum günü partisi hazırlığı yaparken eve gelen boşanma aşamasındaki kocası Mete genç kadını defalarca bıçaklayarak katletti.
Olay yerine gelen polislere de kendisini müdahale edildiği takdirde intihar edeceğini söyleyen Mete dört saatin ardından etkisiz hale getirildi.
Kafede kutlama yapacaktı
Elena’nın oğlunun doğum günü partisi için bir kafe ayarladığı ve arkadaşları ile akrabalarını davet ettiği öğrenildi.
Kazan Spor Okulu “İlham”ın müdürü ve antrenörü olan Elena Ryabinina’ya “Tataristan Cumhuriyeti Beden Eğitimi ve Spor Alanında Mükemmel Çalışan” rozeti verilmişti.