Boykot edilen Espressolab’ın sahibi Esat Kocadağ: Siyaset değil kahve yapıyoruz, ciromuz yüzde 22 düştü
27 Mayıs 2025

Türkiye’nin en büyük kahveci zincirlerinden biri olan Espressolab, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Martta şafak operasyonuyla gözaltına alınmasından beri zor günler geçiriyor. Daha o tarihte İstanbul Bilgi Üniversitesi kampüsünde öğrenciler tarafından pahalı kahve sattığı gerekçesiyle protesto edilen Espressolab, İmamoğlu’nun gözaltına alınması sonrası Saraçhane’de başlayan mitinglerden birinde CHP’nin boykot listesine girdi. Ve bu listeye girince de marka için kötü günler başladı. Espressolab’in patronlarından Esat Kocadağ, o günden beri satışlarının yüzde 22 oranında düştüğünü söylüyor.

Espressolab zinciri, İstanbul’un ünlü ve tarihi muhallebici markası Sütiş’in sahibi olan ailenin genç çocukları tarafından kurulmuş bir zincir. Son yıllarda büyük bir hızla büyüdü, yatırımlarını ve dükkan sayısını arttırdı. Espressolab’ın kurusucu Esat Kocadağ, Patronlar Dünyası adlı web haber portalında Toygun Atilla’nın sorularını yanıtladı.

“Siyaset değil kahve yapıyoruz.Tüm bunların o günden bugüne Espressolab’a maliyeti ise büyük oldu. Şu anda bile cirolarında yüzde 22 oranında bir düşüşle karşı karşıya”  diyen Kocadağ, Ali Koç’un annesi Çiğdem Simavi ile olan fotoğrafına ilişkin olarak da konuştu, “O benim kahramanım. Herkesin vebalı gibi bizden kaçtığı dönemde yanımda oldu. Kendisine de söyledim. Bir gün kız çocuk sahibi olursam ismini Çiğdem koyacağım” ifadelerini kullandı.

“Ciromuz yüzde 22 oranında düştü”

Espressolab’ın boykot listesine girmesinin ardından ciroların yüzde 22 oranında düştüğünü belirten Kocadağ, “Tüm bunların o günden bugüne Espressolab’a maliyeti ise büyük oldu. Şu anda bile cirolarında yüzde 22 oranında bir düşüşle karşı karşıya” dedi.

“Siyaset değil kahve yapıyoruz” diyen Kocadağ, “Böyle bir vizyonun karşılığını Türkiye’de sizce hangi siyasetle ifade edebilirsiniz? Biz ilk günden beri şunu dedik biz siyaset değil, kahve yapıyoruz. Tek derdimiz de kahve yapmak” dedi.

Markanın boykot listesine girip satışlarının düşmesinin ardından Ali Koç’un annesi Çiğdem Simavi ile Esat Kocadağ’ın Espressolab şubesinde bir arada verdikleri fotoğraf karesi gündeme oturmuştu.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Simavi, “Çok komik. Çiğdem Hanım benim 5 yıldır komşum. Ben onun Yeniköy’deki evinde oturuyorum.  Kiracısıyım. O beni çok sever. Ben de onu çok severim. Beni aradı, dedi ki, “Neredesin?” Merter’deyim deyince, “Bekle geliyorum” dedi. Daha önce Tarabya’daki şubemize falan da gelirdi. Burayı dolaştırdım. Sonra fotoğraf çektirdik. Dedim ki, sosyal medyama koyabilir miyim? ‘Tabii ki de koy evladım’ dedi.  O benim kahramanım. Herkesin vebalı gibi bizden kaçtığı dönemde yanımda oldu. Kendisine de söyledim. Bir gün kız çocuk sahibi olursam ismini Çiğdem koyacağım” ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR